Γενετική πάθηση δίνει σε ιθαγενείς της Ινδονησίας τα πιο διαπεραστικά μπλε μάτια του κόσμου


Η Ινδονησία είναι μία πολύ ιδιαίτερη χώρα. Το Αρχιπέλαγος της Ινδονησίας αποτελείται από 17.000 νησάκια και θεωρείται η μεγαλύτερη νησιωτική χώρα του κόσμου. Οι αυτόχθονες κάτοικοι έχουν τον δικό τους πολιτισμό σε κάθε περιοχή και οι ιθαγενείς υπολογίζεται ότι μιλούν 700 διαφορετικές διαλέκτους. Μέλη της φυλής Μπουτόν έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Πρόκειται για το Σύνδρομο Waardenburg, το οποίο τους δίνει έντονα γαλάζια μάτια, που όμοιά τους δεν υπάρχουν σε άλλο μέρος του πλανήτη.

Το σύνδρομο Βάαρντενμπουρχ (Waardenburg) είναι μία σπάνια γενετική πάθηση που χαρακτηρίζεται από απώλεια ακοής και έλλειψη μελάγχρωσης, με τους πάσχοντες να εμφανίζουν φωτεινά γαλανά μάτια (ή ένα γαλανό και ένα καστανό μάτι), λευκό εμπρόσθιο μέρος μετώπου ή κηλίδες ανοιχτού δέρματος.

Ο γεωλόγος και ερασιτέχνης φωτογράφος Korchnoi Pasaribu, που έχει καταγωγή από την Ιάβα φωτογράφισε τη μοναδική ίσως φυλή στον κόσμο που εμφανίζει το σπάνιο σύνδρομο Βάαρντενμπουρχ και ανέβασε εντυπωσιακές φωτογραφίες στον λογαριαμό του στο Instagram. Τα μπλε μάτι της φυλής είναι μοναδικά, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι περιπτώσεις παιδιών που το ένα μάτι είναι καστανό και το άλλο γαλάζιο! Οι πιθανότητες να γεννηθεί κάποιος με αυτό το σύνδρομο είναι 1 στις 42.000 και δεν υπάρχει θεραπεία.

Ο φωτογράφος που δήλωσε ότι πέρασε υπέροχα στο ταξίδι του φωτογραφίζοντας τους ιθαγενείς με τα «ηλεκτρικά μάτια» αγαπά να φωτογραφίζει στιγμές από τη ζωή στην Ινδονησία, παιδιά που παίζουν ανέμελα, αλλά και τα σπάνια φίδια και ερπετά της πατρίδας του!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.