Φρούτα: Οι μύθοι για την κατανάλωσή τους. Πότε πρέπει, τελικά, να τα τρώμε


Πολλοί άνθρωποι δεν τρώνε αρκετά φρούτα, επομένως δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να αρπάξετε ένα μήλο ή μια μπανάνα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, μερικοί πιστεύουν ότι πρέπει να τρώτε φρούτα μόνο συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Κάτι που δεν είναι αλήθεια, λέει το healthdigest.com, καθώς όποια ώρα και να φάτε ένα φρούτο δεν αλλάζουν τα οφέλη για την υγεία που προσφέρει.

Φρούτα: Οι μύθοι για την κατανάλωσή τους. Πότε πρέπει, τελικά, να τα τρώτε

Ένας κοινός μύθος, λοιπόν, υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο να τρώτε φρούτα με άδειο στομάχι, επειδή μπορεί να κάνει άλλα τρόφιμα στο στομάχι να καθίσουν και να ζυμωθούν. Ενώ οι φυτικές ίνες στα φρούτα μπορούν να επιβραδύνουν την πέψη, δεν προκαλούν τη ζύμωση των τροφών στο στομάχι.

Ένας άλλος μύθος υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο να τρώτε φρούτα το πρωί για να αυξήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και να σας δώσει ενέργεια μόλις ξυπνήσετε. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με την κατανάλωση φρούτων το πρωί, αυτή η πρακτική δεν θα προσφέρει επιπλέον οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, θα έχετε περισσότερη σταθερή ενέργεια εάν συνδυάσετε τα φρούτα σας με υγιή λίπη και πρωτεΐνες. Υπό το ίδιο πρίσμα, δεν υπάρχει, επίσης, κανένα μειονέκτημα στην κατανάλωση φρούτων το βράδυ. Οι θερμίδες είναι θερμίδες και δεν θα επηρεάσουν διαφορετικά το σώμα σας ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Αν θέλετε να απολαύσετε ένα φρούτο, προχωρήστε και φάτε το όποτε θέλετε.

Τα οφέλη από την τακτική κατανάλωση φρούτων


Τα φρούτα είναι εξαιρετικά σημαντικά για την υγεία σας. Σύμφωνα με το CDC, οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν περίπου δύο φλιτζάνια φρούτων κάθε μέρα, καθώς είναι γεμάτα με σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C, κάλιο, φυλλικό οξύ και πολλά άλλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Healthline. Τα περισσότερα φρούτα περιέχουν, επίσης, αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα και μπορούν να προστατεύσουν από πολλές ασθένειες. Πολλά είδη φρούτων έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε επαρκώς ενυδατωμένοι. Άλλα διαθέτουν άφθονες φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος, ενώ βοηθούν, επίσης, στα επίπεδα χοληστερόλης και μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Πώς να προσθέσετε περισσότερα φρούτα στη διατροφή σας

Είναι εύκολο να προσθέσετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας, καθώς η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων κατά τη διάρκεια των γευμάτων μπορεί να κάνει τις συνιστώμενες δύο μερίδες να προστεθούν γρήγορα. Το πρωί, για παράδειγμα, προσθέστε μερικές φέτες φρέσκων φρούτων στα δημητριακά ή στο πλιγούρι βρώμης σας, ενώ το μεσημέρι πάρτε μια φρουτοσαλάτα μετά το γεύμα σας. Και μετά το δείπνο, προτιμήστε φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα αντί για επιδόρπια με ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.