Καπραβέλος: «Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο θανατηφόρο ιό». Οι τρεις αιτίες θανάτων από κορονοϊό


Ο κορονοϊός επιμένει στη χώρα μας, οι θάνατοι συνεχίζουν σε υψηλό επίπεδο παρά την μείωση των κρουσμάτων γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς, αφού η Ελλάδα καταγράφει τους περισσότερους νεκρούς σε εκατομμύριο πληθυσμού, συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ.
«Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο θανατηφόρο ιογενή λοίμωξη. Περίπου 7 – 8 ασθενείς μου έχουν καταστροφή του πνεύμονα ασυμβίβαστη με τη ζωή. Ο ιός δεν αστειεύεται», είπε, μιλώντας στο στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου.

Όσο για τους θανάτους που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι αυτοί οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα.

«Οι θάνατοι είναι υψηλοί στη χώρα. Είναι σημείο που προσβάλει όλο το σύστημα υγείας και τη χώρα ολόκληρη. Η Δέλτα σαρώνει στα νοσοκομεία, είναι μετάλλαξη που δεν αστειεύεται, έχει δώσει τραγικά αποτελέσματα. Σε άλλες χώρες το έχουν αντιμετωπίσει, δυστυχώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει».

Σύμφωνα με τον γιατρό, τρεις είναι οι παράγοντες οδηγούν σε υψηλούς θανάτους:
– Η νοσηρότητα του ιού
– Το ποσοστό εμβολιαστικές κάλυψης
– Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι νοσούντες φτάνουν αργά στο νοσοκομείο, ενώ και μετά τη νοσηλεία τους δεν λαμβάνουν κατάλληλη φροντίδα.

«Πληγή» για το ΕΣΥ είναι και η υποστελέχωση των μονάδων.

«Δύο χρόνια πασχίζω να πείσω την πολιτεία ότι πρέπει να δει το ΕΣΥ, τις δυνατότητες να τις καλυτερέψει», κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.