Ποιο τρόφιμο μπορεί να ρίξει τη χοληστερίνη κατά 25% σε τέσσερις εβδομάδες. Νέα έρευνα


Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Biology and Medicine, οι ερευνητές εντόπισαν τρεις τύπους μανιταριών που θα μπορούσαν να ρίξουν τα επίπεδα της χοληστερόλης κατά 25% σε τέσσερις εβδομάδες.
Τα τρία είδη των μανιταριών, που φαίνεται να έχουν επίδραση στην «κακή» χοληστερίνη, είναι τα ακόλουθα:

- Μανιτάρια shiitake (με πικάντικη γεύση και θεραπευτικές ιδιότητες)
- Μανιτάρια maitake («μανιτάρι που χορεύει» στα ιαπωνικά το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά μία σειρά παθήσεων
- Μανιτάρια enoki (πολύ γνωστό στην ιαπωνική κουζίνα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Social media: Επηρεάζουν και τον ύπνο!
Ζεστό μπάνιο: Τα οφέλη του για τον μεταβολισμό και την υγεία
Πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση χεριού από τον ώμο σε παιδί στην Ελλάδα: Πώς έγινε το δύσκολο χειρουργείο


Η καθημερινή κατανάλωση των μανιταριών οδήγησε σε μείωση της χοληστερόλης στο αίμα κατά 25% μετά από τέσσερις εβδομάδες, ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.

Η ιστοσελίδα VeryWellHealth σημειώνει ότι οι περισσότερες μελέτες αυτού του είδους έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα, όπως αρουραίους, κουνέλια και ποντίκια, και εξέτασαν μόνο τα μανιτάρια shiitake, Portobello ή Oyster (μερικά από τα πιο δημοφιλή μανιτάρια που βρίσκονται σε παντοπωλεία και εστιατόρια).

Οι μελέτες περιλάμβαναν τη χορήγηση αποξηραμένων μανιταριών σε ζώα σε διάστημα ενός έως δύο μηνών, με το VeryWellHealth να συνοψίζει τα ευρήματα που προέκυψαν εξηγώντας ότι «τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης μειώθηκαν μεταξύ 10% και 65%, ενώ τα τριγλυκερίδια έπεσαν έως και 70%».

«Τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης μειώθηκαν μεταξύ 5 και 54%. Τα επίπεδα χοληστερόλης HDL δεν φάνηκε να επηρεάζονται στις περισσότερες μελέτες» συνεχίζει, τονίζοντας πως όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μανιταριών που καταναλώνονται τόσο πιο σημαντική είναι η μείωση των λιπιδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.