Επιτροπή ειδικών: "Ναι" σε σχολικές εκδρομές και όρθιους στη διασκέδαση, αύξηση θεατών στα γήπεδα στο 50% - "Όχι" στα καρναβάλια


Τον δρόμο της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα ακολουθεί η επιτροπή των ειδικών αίροντας πολλούς από τους περιορισμούς που υπήρχαν λόγω κορονοϊού.
Το "πράσινο φως" για την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών από την 1η Μαρτίου και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% άναψε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει αυτή την ώρα χαλαρώνοντας περαιτέρω τα μέτρα.

Η χωρητικότητα στα γήπεδα αναμένεται να αυξηθεί από το 10% – που ισχύει μέχρι σήμερα- στο 50%, ωστόσο θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Όσον αφορά στις σχολικές εκδρομές, οι μονοήμερες αναμένεται να αρχίσουν ξανά από την επόμενη Δευτέρα 21.02.2022, ενώ από την 1η Μαρτίου θα αρχίσουν οι πολυήμερες.

Προς το «όχι» κινούνται οι περισσότεροι στο να επιτραπούν οι ανοικτές καρναβαλικές εκδηλώσεις, καθώς αυτό θα συνέβαλλε πολύ στην διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον η οποία είναι πολύ μεταδοτική, ωστόσο θα επιτραπούν οι ελεγχόμενες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

Επιπλέον,οι Ειδικοί εισηγούνται θετικά για όρθιους σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, αλλά και για τη διεξαγωγή συνεδρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.