6 τρόποι για να ξυπνήσετε το πρωί χωρίς να πιείτε καφέ


Το πρωινό ξύπνημα για ορισμένους ταυτίζεται με τον πρώτο καφέ της ημέρας. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση καφέ είτε γιατί τους προκαλεί υπερβολική νευρικότητα, τους ενοχλεί στο στομάχι ή επιδεινώνει κάποιο ήδη υπάρχον πρόβλημα υγείας.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί άγχος και οι άνθρωποι μερικές φορές θέλουν να αισθάνονται γεμάτοι ενέργεια, αλλά όχι νευρικοί ή καταβεβλημένοι, λέει η Nancy Z. Farrell Allen, εγγεγραμμένη διαιτολόγος-διατροφολόγος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. Για ορισμένους ανθρώπους, ο καφές μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές ή διάρροια, σημειώνει η Farrell Allen. Ορισμένοι άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα μπορεί να μην πίνουν καφέ αν αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό ή την αρτηριακή τους πίεση.

Ένας καλός βραδινός ύπνος εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα ξεκουραστείτε καλά και θα ξυπνήσετε γεμάτοι ενέργεια το επόμενο πρωί. Αλλά αν προσπαθείτε να βελτιώσετε το πρόγραμμα του ύπνου σας ή αν χρειάζεστε λίγη βοήθεια, το CNN συστήνει έξι τρόπους για να ξυπνά κανείς με ενέργεια το πρωί χωρίς να χρειαστεί να πιεί καφέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συναγερμός: Εντοπίστηκε μεταδοτικότερη και πιο παθογόνα παραλλαγή του HIV


1. Κάντε πέντε λεπτά γιόγκα
Έστω και λίγα λεπτά γιόγκα ανεβάζουν σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειας, καθώς «ξυπνούν» το σώμα βελτιώνοντας την κυκλοφορία και ενεργοποιώντας τον εγκέφαλο.
Όλες οι κινήσεις που ανεβάζουν τα χέρια πάνω από το κεφάλι, τεντώνουν το πίσω μέρος των ποδιών ή ανεβάζουν τους καρδιακούς ρυθμούς βοηθούν στην αύξηση της ενέργειας.


2. Περπατήστε στη φύση
Όταν ξυπνάτε το σώμα και το μυαλό μέσω της άσκησης παίρνετε πολύ πιο φυσική και διατηρήσιμη ενέργεια από ό,τι μέσω του καφέ. Εάν το κάνετε σε εξωτερικό χώρο, τα οφέλη διπλασιάζονται. Βγείτε για μία πρωινή βόλτα.


3. Ακούστε ευχάριστη μουσική

Η μουσική σε υψηλό τέμπο, που αντιστοιχεί σε περίπου 170 καρδιακούς παλμούς το λεπτό, μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας πριν από την άσκηση, να βελτιώσει τις επιδόσεις και να μειώσει την αίσθηση της κούρασης. Πόσο γρήγορη πρέπει να είναι η μουσική; Ενδεικτικά, το «Lose Yourself» του Eminem είναι στους 171 παλμούς ανά λεπτό, το «Empire State of Mind» του Jay Z στους 173, το «Naughty Girl» της Beyonce στους 199 και το «Untouchable» της Taylor Swift στους 200.

4. Ενυδατωθείτε
Μετά από τον βραδινό ύπνο, το σώμα χρειάζεται ενυδάτωση, η οποία είναι σημαντική για τις λειτουργίες τόσο του σώματος όσο και του εγκεφάλου. Όταν όργανα όπως τα νεφρά αναγκάζονται να λειτουργήσουν σε ένα ανεπαρκώς ενυδατωμένο περιβάλλον, καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό ή ένα φλυτζάνι με χλιαρό νερό με μερικές σταγόνες λεμόνι.


5. Δοκιμάστε την αρωματοθεραπεία
Η αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια - η χρήση αρωματικών φυτικών εκχυλισμάτων και αιθέριων ελαίων για θεραπευτική εισπνοή, μασάζ ή λουτρά- λειτουργεί για κάποιους ή μπορείτε απλά να αλλάξετε το αφρόλουτρό σας διαλέγοντας αρώματα και συστατικά που τονώνουν την ενέργεια, όπως το κίτρο.


6. Φάτε έξυπνα σνακ
Ένα πρωινό με πρωτεΐνη, υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες απελευθερώνει ζάχαρη στο αίμα με πιο αργούς ρυθμούς, κάνοντας την ενέργειά σας να κρατήσει περισσότερο. Αυγά, γιαούρτι, τυρί χαμηλών λιπαρών, αβοκάντο, ψωμί ολικής άλεσης και ξηροί καρποί είναι μερικά συστατικά για ένα πρωινό που θα κρατήσει τα επίπεδα της ενέργειάς σας υψηλά. Ή αν είστε λάτρης της μεσογειακής διατροφής ένα μπολ με ντομάτες, ελιές, αγγούρι και φέτα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε τη μέρα σας γεμάτοι ενέργεια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.