Social media: Επηρεάζουν και τον ύπνο!


Καθώς τα smartphone και τα social media αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας καθημερινά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αφιερώνουμε αρκετό από τον χρόνο μας και πριν τον ύπνο στα social media. Αλλά είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, αυτή η πρακτική θα μπορούσε να επηρεάσει τον ύπνο σας.

Η υπερβολική χρήση των social media πριν από τον ύπνο, σύμφωνα με το Sleep Foundation, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Το μπλε φως, που είναι το είδος φωτός που εκπέμπεται από τις ηλεκτρονικές οθόνες, έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στον ύπνο, καθώς πρόκειται για τον τύπο φωτός που λέει στον εγκέφαλό μας ότι είναι ώρα να ξυπνήσουμε, κάτι που μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο.

Η συχνή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί, επίσης, να επιδεινώσει τα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης, αναφέρει το healthdigest.com. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί, επίσης, να κάνουν πιο δύσκολο να αποκοιμηθεί κανείς το βράδυ, γιατί μπορεί να συγκρίνει τη ζωή του με αυτό που βλέπει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς ξαπλώνει στο κρεβάτι. Είναι καλή ιδέα, λοιπόν, να περιορίσετε τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αποφύγετε να κάνετε κύλιση στο τηλέφωνό σας πριν κοιμηθείτε.

Η σημασία της καλής νυχτερινής ξεκούρασης

Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί πόσο σημαντικό είναι να έχετε αρκετό υγιεινό ύπνο κάθε βράδυ. Ο ύπνος μας επηρεάζει σχεδόν κάθε μέρος του εγκεφάλου και του σώματός μας. «Πολλά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα επηρεάζονται από τον ύπνο», δήλωσε στο Health ο Raymonde Jean, MD, διευθυντής ιατρικής ύπνου και αναπληρωτής διευθυντής εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο St. Luke’s-Roosevelt Hospital Center στη Νέα Υόρκη. «Αν κοιμάσαι καλύτερα, μπορείς σίγουρα να ζήσεις καλύτερα. Είναι αρκετά ξεκάθαρο».

Όταν κοιμόμαστε, το σώμα και ο εγκέφαλός μας έχουν την ευκαιρία να επαναφορτιστούν από τη σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ, σύμφωνα με το Verywell Health, ενώ η σταθερή επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα άγχους, να ρυθμίσετε το μεταβολισμό σας και να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή.

Άλλα οφέλη του ύπνου για την υγεία περιλαμβάνουν μειωμένη φλεγμονή στο σώμα, καλύτερη ισορροπία και βελτιωμένη μνήμη. Θα νιώσετε, επίσης, περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν κοιμάστε αρκετά τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.