Τζανάκης: Επέλαση της όμικρον 2. Ξεφεύγει από τον εμβολιασμό (βίντεο)


Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.
Ο κ. Τζανάκης επεσήμανε πως πλέον η παραλλαγή «όμικρον 2» είναι σε έξαρση, ενώ η «δέλτα» έχει εξαφανιστεί.

«Η επέλαση της όμικρον 2 έχει συντηρήσει τα κρούσματα σε υψηλό επίπεδο και είναι κάτι το οποίο θα προβληματίσει όχι σοβαρά, αλλα ως προς το να τηρούμε τα μέτρα. Αντικαθιστά την όμικρον, η παραλλαγή Δελτα δεν υπάρχει πλέον. Ξεφεύγει από τον εμβολιασμό, όσο αφορά στη μόλνυση, ωστόσο διατηρείται η ανοσοπροστασία από τη βαριά νόσηση, και 8 στους 10 δεν έχουν συμπτώματα. Λίγοι ανεμβολίαστοι μπορεί να έχουν βαριά νόσηση», δήλωσε αρχικά.

Όσο αφορά στην νόσηση των παιδιών, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως, «το σχολικό περιβάλλον είναι ευάλωτο υγειονομικά, τα παιδά δεν μπορούν να κρατήσουν τις μάσκες. Τα σχολεία είναι ένα εκκολαπτήριο κορωνοϊού. Και τα εμβολιασμένα και τα ανεμβολίαστα παιδιά το περνούν ήπια. Δεν είναι μία ήπια παραλλαγή,αλλά έχει βοηθήσει ο εμβολιασμός».

«Η όμικρον 2 προσβάλει το ανώτερο αναπνευστικό γι’ αυτό και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με μπούκωμα και πονόλαιμο. Στα παιδιά μπορεί να εκδηλωθεί ως πόνος στο στομάχι. Έξαρση και παράταση της πανδημίας, δεν θα δώσει έξαρση όπως η όμικρον, αλλά θα παρατείνει τα νούμερα και δεν αποκλείεται να δούμε υψηλά νούμερα κρουσμάτων τις επόμενες μέρες», πρόσθεσε.

«Την περνάμε όλοι ήπια, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και να ενισχύσουμε τον ρόλο της μάσκας, είναι πολύ σημαντική η μάσκα αυτή τη στιγμή. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η έξαρση της όμικρον 2 σε οίκους ευγηρίας, και σε άλλους υγειονομικούς φορείς. Ο ιός εισδύει και προκαλεί προβλήματα και ίσως θα έπρεπε να γίνει αναπροσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε αυτές τις δομές», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.