Καθηλώνει η γιατρός της Τζωρτζίνας: Το 24ωρο εγκεφαλογράφημα δεν κατέγραψε ποτέ κανένα επεισόδιο


Οι μαρτυρίες των γιατρών για τα μυστηριώδη επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα όσο βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου της Πάτρας, λίγες ημέρες πριν πεθάνει στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθηλώνουν.


Το LIVE NEWS φέρνει στο φως νέα στοιχεία για την κλινική εικόνα της 9χρόνης, με όλες τις εξετάσεις τις να είναι καθαρές, τα αντιεπιληπτικά φάρμακα να μην λειτουργούν και τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν τα επεισόδια σπασμών που περιέγραφε η μητέρα, περίεργα, ανεξήγητα και αιφνίδια, με κανέναν γιατρό ή νοσηλευτή να τα έχει ιδίοις όμμασι όταν άρχιζαν.


«Θα δικαιούτο αυτό το παιδί να έχει προβλήματα, όμως είναι αρκετά περίεργο ότι τα εμφάνισε αιφνιδίως, μετά από μήνες που ήταν στο σπίτι και δεν έκανε απολύτως τίποτα, όπως έχω πάρει το ιστορικό της Τζωρτζίνας από τη μητέρα και όπως έχει πει και η ίδια στις συνεντεύξεις της. Ξαφνικά μπαίνοντας στο νοσοκομείο αρχίζει να κάνει τέτοιου είδους επεισόδια τα οποία δεν σταμάτησαν με τα αντιεπιληπτικά φάρμακα. Αυτό είναι περίεργο. Όπως είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτά τα επεισόδια δεν καταγράφηκαν ποτέ στη ΜΕΘ Παίδων», είπε η γιατρός της Τζωρτζίνας.


Τα λόγια των γιατρών επιβεβαιώνει και η ίδια η μητέρα.

Η Τζωρτζίνα παρουσίασε το πρώτο επεισόδιο σπασμών 15 ημέρες μετά τον θάνατο της Ιρίδας. Στις 4 Απρίλιου του 2021, έκανε την πρώτη εισαγωγή στο νοσοκομείο και παρά την συνεχή παρακολουθήσει των γιατρών από 4 νοσοκομεία για 9 μήνες, κανείς ποτέ δεν κατάφερε να προσδιορίσει τι προκαλούσε τα προβλήματα στην υγεία της.

«Δεν καταφέραμε ποτέ να προσδιορίσουμε, γιατί συμβαίνουν αυτά τα επεισόδια και τι τα προκαλούσε. Ποτέ δεν ήταν κάποιος γιατρός μπροστά, όταν άρχιζαν οι σπασμοί που περιέγραφε η μητέρα. Η μητέρα καλούσε όταν ξεκινούσε ένα επεισόδιο και στο φάκελο της όλες οι καταγραφές ξεκινούν ως «μας κάλεσε η μητέρα λόγω επεισοδίου». Όταν έφτανα οι γιατροί στο δωμάτιο της είχε πέσει ο σφυγμός της και ήταν ωχρή», πρόσθεσε η γιατρός της Τζωρτζίνας.

Ακόμα και το 24 εγκεφαλογράφημα που έγινε λίγες μέρες πριν το κοριτσάκι καταλήξει, δεν κατέγραψε κανένα επεισόδιο σπασμών, όπως μαρτυρούν οι γιατροί.

«Η 24ωρη καταγραφή με εγκεφαλογράφημα που έγινε στην Τζωρτζίνα, θα μπορούσε ίσως να μας δείξει που οφείλονται αυτά τα επεισόδια, αν είναι επεισόδια σπασμών και το τι συνέβαινε. Από όσο ξέρω το εγκεφαλογράφημα, δεν ανέδειξε επεισόδια σπασμών».

Τα βίντεο, οι κάμερες και η απώλεια συνείδησης

Οι γιατροί στην Πάτρα ιδιαίτερα προβληματισμένοι έβλεπαν την Τζωρτζίνα να μην καταγράφει κανένα επεισόδιο στη ΜΕΘ, παρά μόνο στο μονόκλινο δωμάτιο της, έτσι ζήτησαν από την μητέρα να τραβήξει κάποια βίντεο όταν ξεκινούσαν τα επεισόδια.

«Απ’ ότι φαινόταν από τα μόνιτορ και τα βίντεο που είχαμε, δεν έμοιαζαν ούτε με νευρολογικά, ούτε με καρδιολογικά, γενικώς μας προβλημάτιζε πάρα πολύ η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας. Δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε κάπου. Δεν μπορούσαμε να τα καταλάβουμε και να κατανοήσουμε τον μηχανισμό που τα δημιουργούσε. Και απ’ όσο ξέρω δεν κατέληξαν κάπου ούτε οι γιατροί στην Αθήνα».

Μάλιστα η γιατρός που είδε τα βίντεο με τα επεισόδια της 9χρονης στο δωμάτιο της, περιγράφει μιλώντας στο live news, ακόμα και απώλεια συνείδησης.

«Όσο ήταν στην Πάτρα και πριν μεταφερθεί στο Αγλαία Κυριακού, κάποια επεισόδια καταγράφηκαν σε βίντεο, όχι όλα όμως γιατί ήταν αρκετά, περισσότερα από 3. Έχω δει ένα – δύο επεισόδια στα βίντεο. Έκανε αρρυθμίες, έπεφτε ο σφυγμός, είχε χαμηλό οξυγόνο, ενώ παρουσίαζε και απώλεια συνείδησης. Χρειάστηκε έντονα ερεθίσματα και η παρέμβαση των γιατρών για να την επαναφέρουν».


Τις τελευταίες μέρες νοσηλείας της στην Πάτρα, οι γιατροί ήταν ανήσυχοι, αν και όλες οι εξετάσεις της εξακολουθούσαν να είναι καθαρές, τα επισόδια σπασμών συνεχιζόταν. Έτσι άρχισαν να συζητάνε για το αν θα πρέπει να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο, σαν ύστατη προσπάθεια να καταλάβουν τι συμβαίνει στην Τζωρτζίνα.

«Υπήρχε προβληματισμός σε όλους, για το τι είδους επεισόδια είναι αυτά που συμβαίνουν. Μετά από 3 επεισόδια που είχε κάνει, είχαμε συζητήσει μεταξύ μας, ανεπίσημα, να βάλουμε κάμερες για να μπορέσουμε να δούμε τι προηγείται της έναρξης του επεισοδίου και καθ’ότι αυτά τα επεισόδια παρουσιάζονταν μόνο στο δωμάτιο και ποτέ στη ΜΕΘ. Αλλά μετά αποφασίσαμε να διακομισθεί το παιδί στο Αγλαΐα Κυριάκου και έτσι δεν μεταφέραμε πότε τη σκέψη μας αυτή για την τοποθέτηση καμερών».

Εν τέλει, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Αγλαία Κυραικού, όπου μετά από λίγες μέρες κατέληξε στο δωμάτιο της, στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο, με τον ιατροδικαστή να αποδίδει τον θάνατο της σε ανακοπή καρδιάς με αδιευκρίνιστα αίτια εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων.

πηγή: mega

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.