Αφασία: Τι είναι η πάθηση με την οποία διαγνώστηκε ο Μπρους Γουίλις


Το τέλος της υποκριτικής καριέρας του Μπρους Γουίλις ανακοίνωσε, την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, η πρώην σύζυγός του, Ντεμί Μουρ, η οποία ενημέρωσε τους fans του ηθοποιού ότι ο ίδιος διαγνώσθηκε με αφασία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι είναι η ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα. Πότε οδηγεί σε θάνατο


«Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Bruce, ως οικογένειά του θα θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Bruce αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες. Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή προσοχή, ο Μπρους απομακρύνεται από την υποκριτική και την καριέρα του που σήμαιναν τόσα πολλά για αυτόν. Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας». Βαδίζουμε ενωμένοι και θα Θέλαμε να ενημερώσουμε τους θαυμαστές του γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς, όπως και εσείς για εκείνον. Όπως λέει πάντα ο Μπρους, “Ζήσε το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό», έγραψε η Μουρ στο Instagram.

Τι είναι η αφασία

Τα συμπτώματα και η μορφή της αφασίας είναι διαφορετικά κατά περίπτωση στους ασθενείς. Ο επιστημονικός όρος αναφέρεται σε μερική ή ολική απώλεια γλωσσικών ικανοτήτων. Μπορεί να προσβάλλει ενήλικες και παιδιά.

Στην περίπτωση της αφασίας, οι πάσχοντες χάνουν την ικανότητα να μιλήσουν, να αποδώσουν το σωστό νόημα στις λέξεις, να κατανοήσουν και, πολλές φορές, να διαβάσουν. Στις παιδικές ηλικίες μπορεί ο εγκέφαλος, ο οποίος διατηρεί την πλαστικότητά του, να επανέλθει, ακόμα κι αν δεν μιλάμε για ολοκληρωμένη επαναφορά. Στις περιπτώσεις των ενήλικων, ωστόσο, ο εγκέφαλος δεν διατηρεί αυτή τη δυνατότητα. Η αφασία μπορεί να οφείλεται σε διαταραχές των εγκεφαλικών αγγείων ή σε εγκεφαλικές βλάβες. Η πάθηση έχει διάφορες γνωστές μορφές (τύπου Broca, Wernicke ή ανομική) με συνηθέστερη τη γενική αφασία, κατά την οποία ο πάσχων δεν μπορεί να γράψει, να μιλήσει ή να διαβάσει.

Οι ασθενείς μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο παρουσιάζονται πολύ πιο ευαίσθητοι. Έχουν μεγαλύτερη τάση προς γέλιο ή κλάμα ενώ, κάποιες ώρες, η πάθησή τους μπορεί να γίνεται πολύ πιο αισθητή. Η κατάσταση μπορεί να επηρεαστεί από την κούραση, το άγχος ή τη στεναχώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.