Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές του πλανήτη


Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να ζουν επικίνδυνα. Κάποιοι επιδίδονται σε extreme sports, όπως το bungee jumping, σε κάποιους αρέσει να κολυμπούν ανάμεσα σε καρχαρίες. Άλλοι πάλι ρισκάρουν να τρώνε επικίνδυνα.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω τις πιο επικίνδυνες τροφές του πλανήτη:

Fugu
Είναι ένα πολύ δηλητηριώδες ψάρι, που αν δεν καθαριστεί σωστά, μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο σε αυτόν που θα το καταναλώσει καθώς είναι 1000 φορές πιο δηλητηριώδες από το κυάνιο!


Sannakji

ένα κορεάτικο πιάτο που φαίνεται λίγο ακραίο. Δεν είναι ότι καταναλώνει κάποιος ωμό χταπόδι, είναι ότι σερβίρεται στο πιάτο του ζωντανό. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι επικίνδυνο λόγω της κολλώδους υφής των πλοκαμιών του χταποδιού, τα οποία καθώς πάει κάποιος να το καταπιεί μπορεί να του προκαλέσει ζημιά.

Ωμά κάσιους
Δεν αναφερόμαστε στα κάσιους που βρίσκουμε στην αγορά, τα οποία είναι καθαρισμένα. Μιλάμε για το φυτό όταν κόβεται από το δέντρο. Τα κάσιους όταν κόβονται από το δέντρο και αποξηραίνονται, καλύπτονται από ένα περίβλημα, το οποίο περιέχει μια πολύ επικίνδυνη ουσία, την ουρουσιόλη, η οποία είναι δηλητηριώδης. Αν κάποιος τα καταναλώσει σε αυτή τη φάση, σε μεγάλες ποσότητες, ρισκάρει τη ζωή του.


Tegillarca granosa (Αχιβάδα αίματος)
Πρόκειται για ένα σπάνιο μαλάκιο, γνωστό ως αχιβάδα αίματος, λόγω του ερυθρού υγρού αιμοσφαιρίνης μέσα στους μαλακούς ιστούς. Ζουν σε μεγάλα βάθη, στον Ειρηνικό, σε συνθήκες με ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου. Αυτό σημαίνει ότι φιλτράρουν μαζί με το νερό και τα θρεπτικά συστατικά, ένα μεγάλο αριθμό ιών και επικίνδυνων βακτηρίων. Οπότε όταν καταναλωθούν, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο.


Κασάβα
Είναι μια ρίζα που βρίσκουμε στη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Μοιάζει σε όψη και σε υφή με την πατάτα, ενώ αποτελεί μια από τις κύριες πηγές υδατανθράκων σε πολλές χώρες. Ωστόσο, αν κάποιος φάει τα φύλλα ή τις ρίζες ωμά, τότε διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, καθώς περιέχουν κυάνιο, γεγονός που καθιστά το τροπικό αυτό φυτό δηλητηριώδες. Προτού καταναλωθεί η κασάβα, πρέπει να καθαριστεί και να πλυθεί πολύ καλά και να υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία που γνωρίζουν οι ντόπιοι.


Τόνος
Ο τόνος είναι ένα ψάρι με υψηλά επίπεδα υδραργύρου. Η υψηλή κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Οι ειδικοί συνιστούν να μην καταναλώνουμε πάνω από 1 φρέσκο τόνο το μήνα. Δεν ισχύει το ίδιο με τις κονσέρβες, που έχουν πολύ μικρότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Όπως και να έχει, ο τόνος πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.


Μοσχοκάρυδο
Πρόκειται για ένα μπαχαρικό με ιδιαίτερο άρωμα αλλά επικίνδυνο αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες. Η συνιστώμενη ποσότητα στις συνταγές είναι 1/4-1/2 κουτ. γλυκού. Αν κάποιος καταναλώσει ακόμα και 2 κουτ. γλυκού, υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Οι παρενέργειες αυτές είναι παρόμοιες με εκείνες που προκαλούν τα ναρκωτικά: παραισθήσεις, ναυτία, ζαλάδα.

πηγή 

Διαβάστε επίσης:
Αξονική τομογραφία: Μια σημαντική διαγνωστική εξέταση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.