Παγώνη: Δεν πρέπει να πάμε στις παρελάσεις. Και το Πάσχα με μάσκες


Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν λίγο ακόμα εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».
Σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, σημείωσε ότι μπορεί να έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα, ωστόσο εφόσον οι θάνατοι καταγράφουν διψήφιο αριθμό, θεωρείται ότι παραμένουν υψηλά.

Για μια ακόμα φορά η κ. Παγώνη απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, ιδιαίτερα στους άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα, τονίζοντας ότι «αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση και νοσούν με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, παίρνουν οδηγίες και μένουν σπίτι τους, καθώς έχουν απλά συμπτώματα, ενώ οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν στα νοσοκομεία».

Ερωτηθείσα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, επισήμανε ότι η Επιτροπή πρέπει να πάει βήμα- βήμα, καθώς η άρση της υποχρέωσης της μάσκας σε συνδυασμό με την Καθαρά Δευτέρα, οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να πάει στις παρελάσεις, προσθέτοντας ότι το Πάσχα φέτος θα είναι καλύτερο και θα μπορέσουν οι πολίτες να πάνε στα χωριά τους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι μάσκες δε θα βγουν ούτε το Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.