Πάτρα: «Μην ψάχνετε τίποτα, δεν θα βρεθεί τίποτα» - «Ποιος μαρτυράει πάλι;» - Η ανησυχία της μητέρας και το ανώνυμο τηλεφώνημα στη Νικολούλη


Εξελίξεις δρομολογούνται άμεσα στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα σύμφωνα με το Φως στο Τούνελ.


Η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της, το βράδυ της Παρασκευής, μίλησε με τη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ σημείωσε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στο πιο σύγχρονο και εξοπλισμένο πανεπιστημιακό εργαστήριο που διαθέτει η χώρα, έχουν ολοκληρωθεί και φαίνεται πως έχουν παραδοθεί στους αρμόδιους, που διεξάγουν την έρευνα. Στις εξετάσεις αυτές φαίνεται ότι περιλαμβάνεται ένα ορατό αποτέλεσμα, που από μόνο του είναι ικανό να ξεκλειδώσει την υπόθεση.

Στην τελική ευθεία η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών. Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Τούνελ», η άτυπη ομάδα των ιατροδικαστών, εστίασε την έρευνά της μόνο στο θάνατο της Μαλένας 3,5 χρόνων, του πρώτου παιδιού που πέθανε στο Αγλαΐα Κυριακού και σύντομα θα παραδώσει το πόρισμά της. Η Ίρις, το δεύτερο παιδί των 6 μηνών, που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του, έμεινε σαν υπόθεση στην ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα, που τη νεκροτόμησε. Η έρευνα για την Τζωρτζίνα ολοκληρώνεται από τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη με τα πορίσματα των έμπειρων τοξικολόγων και του παθολογοανατόμου.

Θεωρείται πλέον δεδομένο πως θα υπάρχουν άμεσα εξελίξεις, που θα δρομολογηθούν σε συνεργασία με την εισαγγελία της Πάτρας που διέταξε την προκαταρκτική έρευνα.

Όταν η μητέρα έψαχνε για τους μάρτυρες στο «Τούνελ»


Η Αγγελική Νικολούλη έφερε στο φως την τελευταία αποκαλυπτική συνομιλία που είχε με τη μητέρα των τριών αδικοχαμένων «αγγέλων».

Η ίδια ρωτούσε ανήσυχη τη δημοσιογράφο για τις νέες μαρτυρίες που θα παρουσίαζε η εκπομπή, ενώ δεν άφηνε ασχολίαστο ούτε το τρέιλερ που προβαλλόταν.

«Έχεις κάνει κι ένα τρέιλερ «φωτιά», έτσι; Ποιος μαρτυράει πάλι; Μακάρι να έχει καταθέσει για να δούμε και ποιος είναι αυτός που μιλάει για εμάς. Δεν έχω κάποια ενημέρωση, ούτε με έχουν καλέσει για κατάθεση, θα έρθει όπου να ‘ναι η ώρα. Μακάρι να τελειώσει όλη αυτή η υπόθεση γιατί έχουμε γίνει παρατράγουδα», είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα απέφυγε να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση για την σοκαριστική υπόθεση στη Γερμανία με τα νεκρά τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, που παρουσιάζει τρομερές ομοιότητες με αυτή της Πάτρας.

«Εε καλά, πάνε να τα συνδυάσουν όλα τώρα…», ήταν η απάντησή της.

Επέμενε να μάθει και για μία συγκεκριμένη μάρτυρα, εάν είχε καλέσει στην εκπομπή και τι ισχυρίστηκε.


Πρόεδρος γιατρών: Μου ζήτησε το λόγο η μητέρα ενοχλημένη

Η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη, αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε η ίδια με τη μητέρα των τριών άτυχων κοριτσιών, αλλά και στη στάση της.

«Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό δυναμικό της πόλης να «θωρακίσουν» την Τζωρτζίνα. Οι γιατροί φέρθηκαν πολύ ανθρώπινα και προσπάθησαν πραγματικά να αγκαλιάσουν την οικογένεια και να διερευνηθούν τα αίτια των σπασμών που ανέφερε η μητέρα. Έχουν ήδη παραδοθεί τα ιστορικά των παιδιών στις αστυνομικές Αρχές.»

Μετά από τη δημόσια τοποθέτησή της σχετικά με την υπόθεση, η Ρούλα επικοινώνησε μαζί της ενοχλημένη.

«Με κάλεσε η μητέρα φανερά ενοχλημένη για την αναφορά μου στα περιστατικά, γιατί κατά την άποψή της δεν είχα σχέση και γνώση με αυτά. Μου είπε πως η εμπλοκή μου ήταν άστοχη. Της εξήγησα πως είναι θεσμικός ο δικός μου ρόλος για να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο ως προς τους γιατρούς, όσο και ως προς τα νοσοκομεία. Μου ζήτησε να επανορθώσω για δύο θέματα. Ένα από αυτά ήταν να πω ότι εκκρεμεί μία εξέταση για τον γονιδιακό έλεγχο στην Αμερική, γιατί πιστεύει ακράδαντα πως αυτή η εξέταση θα αναδείξει το σπάνιο γενετικό αίτιο που δικαιολογεί το θάνατο των τριών παιδιών της…».

«Πώς γίνεται να πέθαναν ανεξήγητα τρία παιδιά...»

Η κυρία Μαστοράκου αναφέρθηκε και στο συγκλονιστικό περιστατικό με την υπεράνθρωπη προσπάθεια κατά τη διάρκεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας, αλλά και στην καθυστέρηση της μητέρας στο να ενημερώσει το ιατρικό προσωπικό.

«Το πιο σημαντικό είναι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν μία ολιγωρία της μάνας να τους ειδοποιήσει, παρότι βρίσκονταν πολύ κοντά στο θάλαμο νοσηλείας του παιδιού. Ήταν μεγάλο σοκ για εκείνους. Οι προσπάθειες ήταν συνταρακτικές και μέχρι και σήμερα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι. Έπεσαν όλοι πάνω στο παιδί. Το εντυπωσιακό είναι πως η ανάνηψη διήρκησε πενήντα πέντε ολόκληρα λεπτά. Στη συνέχεια η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και αυτό που προξένησε μεγάλη εντύπωση στους γιατρούς, είναι ότι η καρδιά δεν ήταν άρρωστη.»

Η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πρόσθεσε ακόμη πως το γεγονός ότι τα αναφερόμενα επεισόδια διαπιστώνονταν πάντα εκτός ΜΕΘ και εκτός της ιατρικής παρακολούθησης, προξένησε την απορία και το ενδιαφέρον των γιατρών.

«Η Τζωρτζίνα φοβόταν μετά τον θάνατο της Ίριδας…»

Στο «Τούνελ» έφτασαν νέες σοβαρές μαρτυρίες για το πώς η 9χρονη βίωσε το θάνατο των δύο αδελφών της. Συγγενείς, φίλοι, και άτομα από το νοσοκομείο μιλούν για την ψυχολογία της Τζωρτζίνας, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον πατέρα της.

«Η Τζωρτζίνα τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας, με όσους μιλούσε για το γεγονός που είχε τραυματίσει την ψυχούλα της, ξεκινούσε τη διήγησή της από την κουζίνα και μετά. Εκεί δηλαδή που η θεία της μετέφερε το βρέφος για να το επαναφέρει μαζί με τη Ρούλα. Φαινόταν σαν να είχε διαγράψει εντελώς το πριν από το μυαλό της και όταν τη ρωτούσαμε σχετικά, έδειχνε σαν κάτι να φοβάται», περιγράφει πρόσωπο από το στενό τους περιβάλλον υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία όλων σχετικά με την ψυχολογία της Τζωρτζίνας.

Τα όσα αναφέρει νοσηλεύτρια, όχι μόνο προκαλούν ανατριχίλα, αλλά εγείρουν και πολλά ερωτηματικά.

«Αυτά που θα σας πω, έγιναν όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο και πριν πάθει την ανακοπή. Καταλαβαίνετε ότι πέσαμε όλοι να βοηθήσουμε μετά το θάνατο της Ίριδας που ήταν πρόσφατος. Ρωτήσαμε τη μητέρα για το πώς έχει πάρει το θάνατο της δεύτερης αδελφής της. Μας απάντησε με έναν τρόπο που τουλάχιστον εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Είπε “Μια χαρά είναι, μη σου πω πως ζήλευε και τώρα νιώθει καλύτερα μόνη της”», αποκαλύπτει η νοσηλεύτρια.

Το ψεύτικο έγγραφο που «μίλαγε» για καρκίνο…

Το «Τούνελ» παρουσιάζει τη συνέχεια από τη συνομιλία που είχε με τον μάρτυρα από τα Σώματα Ασφαλείας. Σύμφωνα με αυτή την αξιόπιστη πηγή, η μητέρα παρουσίασε ακόμη και ψεύτικο έγγραφο για να πείσει τους γύρω της για την «ασθένειά» της.

«Μας έλεγε παραμύθια μόνο και μόνο για να κρατήσει τη σχέση με το αγόρι μας. Έλεγε ότι έχει καρκίνο και ότι είναι ετοιμοθάνατη. Κάθε φορά προσπαθούσε να μας πείσει, αρρωστημένα, απλά για να τον κρατήσει μαζί της. Όταν κατάλαβε ότι την πήραμε χαμπάρι βγήκε στην επίθεση, αλλά μέχρι εκεί που την έπαιρνε. Για να μας πείσει ότι είναι ετοιμοθάνατη και να την κρατήσουμε στην οικογένεια, δε δίστασε να εμφανίσει μέχρι και ιατρικό έγγραφο που έδειχνε ότι νοσούσε από αυτή την ανίατη ασθένεια. Την πιστέψαμε και την βοηθήσαμε. Όταν αρχίσαμε όμως να βλέπουμε κατάματα τον χαρακτήρα της και τα ψέματά της, κάναμε μία έρευνα και διαπιστώσαμε ότι το ιατρικό έγγραφο ήταν της γιαγιάς της και είχε αλλάξει κάποια βασικά στοιχεία. Μίας γιαγιάς που είχε πεθάνει από την ίδια αρρώστια…», κατέληξε ο μάρτυρας.

«Όταν η Ρούλα έμαθε για το τρίτο πρόσωπο…»

Σημαντικός μάρτυρας που σπάει τη σιωπή του και μιλάει στην εκπομπή, αποκαλύπτει περιστατικά που φαίνεται ότι εξαγρίωναν τη μητέρα και είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή στη συμπεριφορά της.

«Ο Μάνος συνέχεια έλεγε ότι πάει κάποιο δρομολόγιο, αλλά ερχόταν στην Αθήνα να δει τη νεαρή φίλη του. Έκαναν σχέδια να μείνουν μαζί. Η γυναίκα του κάποια στιγμή το κατάλαβε ότι είχε άλλη, γιατί την έψαχνε με μανία στο Facebook και προσπαθούσε να την κάνει φίλη. Εκείνος αποφάσισε να της το πει, ότι θα χωρίσουν όταν είχε γεννηθεί η Ίρις. Ότι θα φύγει από το σπίτι και θα μείνει αλλού κι εκείνη συμφώνησε. Την επόμενη ημέρα ή λίγες ημέρες μετά τον πήρε τηλέφωνο και του είπε να γυρίσει σπίτι γιατί το μωρό πέθανε… Έτσι, εκείνος επέστρεψε στη γυναίκα του. Ακύρωσαν τα σχέδιά τους να μείνουν μαζί ο Μάνος με τη φίλη του.».

Ο μάρτυρας περιγράφει και ένα συμβάν που προκαλεί αποτροπιασμό.

«Σύμφωνα με τη νεαρή φίλη του, ο Μάνος έλεγε ότι φοβόταν να φύγει γιατί η γυναίκα του είχε κάποιες ασταθείς συμπεριφορές και ξεσπάσματα και της είχε πει ότι ανησυχούσε γιατί την είχε δει να πετάει με δύναμη το μωρό στην κούνια επειδή είχε θυμώσει. Τον απειλούσε ότι θα τον καταστρέψει. Μετά μάθαμε ότι πέθανε και το άλλο παιδί…»

«Η Ρούλα είχε τραυματικές εμπειρίες από μικρή…»

Η εκπομπή μετέφερε και τη μαρτυρία συγγενικού προσώπου της μητέρας από την Πάτρα. Ο μάρτυρας αναφέρει κάποια τραυματικά περιστατικά που βίωσε η Ρούλα σε μικρή ηλικία, τα οποία θεωρεί πως ευθύνονται για τη συμπεριφορά που έχει διαμορφώσει.

«Θέλω να ξέρετε κάποια γεγονότα που ίσως βοηθήσουν όλους να καταλάβουν την Ρούλα. Ίσως να κατανοήσετε γιατί φαίνεται τόσο ψυχρή. Είναι ένα πονεμένο πλάσμα που μεγάλωσε μόνο του, χωρίς αγάπη. Η Ρούλα και η αδελφή της, Δήμητρα έχουν ένα άσχημο οικογενειακό ιστορικό. Ουσιαστικά από πολύ μικρές είδαν την οικογένειά τους να διασπάται. Τη Ρούλα την άφηναν μικρό παιδί μόνη της χωρίς καμιά φροντίδα, καμιά επίβλεψη, νύχτες ολόκληρες… Αυτό δημιούργησε ένα αγρίμι, ένα παιδί πληγωμένο που αντιδρούσε, που πίστευε ότι εισέπραττε απόρριψη από την ίδια του τη μητέρα. Έτσι προσπαθούσε σχεδόν πάντα να κάνει πράγματα για να τραβήξει την προσοχή. Κάποια στιγμή, την πρόλαβαν στο παρά πέντε γιατί είχε πάρει χάπια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπήρχε και αυτό το βαρύ ιστορικό στην οικογένεια με τον παππού που σκότωσε τη γιαγιά. Η Ρούλα έχει το όνομά της. Δεν νομίζω πάντως πως θα έκανε ποτέ κακό στα παιδιά της», κατέληξε ο μάρτυρας.

Τη μαρτυρία αυτή διέψευσε, μιλώντας με την Αγγελική Νικολούλη, ο πατέρας της Ρούλας, τονίζοντας πως τα κορίτσια πέρα από τους γονείς, είχαν και άλλα συγγενικά πρόσωπα κοντά τους.

«Ο Μάνος δεν την κατηγορεί, τη στηρίζει…»

Απαντήσεις για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, έδωσε στο «Τούνελ» πρόσωπο από το κοντινό περιβάλλον της Ρούλας.

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για την τελευταία συνομιλία της μητέρας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αλλά και για τις υποψίες του Μάνου ως προς το πρόσωπο της εν διαστάσει συζύγου του, ο μάρτυρας ανέφερε:

«Δεν αληθεύει πως ο Μάνος εξέφρασε ευθέως τις αμφιβολίες του για τους δύο από τους τρεις θανάτους. Δεν υπάρχει περίπτωση να είπε κάτι τέτοιο, είναι δίπλα της… Άλλωστε το είπε και σε εσάς, θα την στηρίξει μέχρι τέλους. Να μην ακούτε ανακρίβειες, έχουν ειπωθεί πολλά άστοχα τον τελευταίο καιρό, ενώ και στο διαδίκτυο γίνεται χαμός. Κάποιοι απαντούν για λογαριασμό της Ρούλας με ψεύτικα προφίλ.»

«Ζητούσε από τη σπιτονοικοκυρά να της γράψει το σπίτι…»


Μία ακόμα αποκαλυπτική μαρτυρία για το θρίλερ της Πάτρας έφτασε στο «Τούνελ», αυτή τη φορά για τη σπιτονοικοκυρά της μητέρας των τριών άτυχων κοριτσιών.

«Η σπιτονοικοκυρά του ζεύγους μετακόμισε στην Πάτρα από την Αθήνα το 2017. Έπασχε από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και δεν μπορούσε να περπατήσει. Πέθανε το Σεπτέμβριο του 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου σε ηλικία 69 χρόνων. Η σηψαιμία από κατάκλιση την οδήγησε στο θάνατο. Την κηδεία της ξέρω ότι την ανέλαβε το ζευγάρι.»

Ο μάρτυρας αναφέρεται και στη γνωριμία της σπιτονοικοκυράς με τον πατέρα των παιδιών, αλλά και στην πρόθεσή της να τους γράψει το σπίτι που στέγαζε τόσο καιρό την οικογένειά τους.

«Για το ενοίκιο που ρωτάνε όλοι σε ποιον το πληρώνουν, τους είπε ο δικηγόρος να τα βάζουν σε ένα συρτάρι στην περίπτωση που εμφανιστούν οι κληρονόμοι. Οι συγγενείς της ήταν πρώτα ξαδέλφια που απ’ ότι έμαθα, εμφανίστηκαν μετά τον ντόρο. Η μακαρίτισσα είχε γνωρίσει τον Μάνο γιατί έπαιρνε φαγητό απ’ έξω και εκείνος τότε έκανε ντελίβερι. Της είχε πει ότι μένει με την έγκυο γυναίκα του σε ένα δωμάτιο που τους είχαν παραχωρήσει και είχε υγρασία. Ήταν έγκυος στην Τζωρτζίνα και του είπε πως το κάτω διαμέρισμα από αυτό που έμενε εκείνη ήταν άδειο και αν ήθελαν, θα μπορούσαν να μείνουν. Η μακαρίτισσα αγαπούσε πάρα πολύ την Τζωρτζίνα και μάλιστα, πρέπει να είχε απευθυνθεί και σε συμβολαιογράφο. Πρέπει να είχε γίνει και μία διαθήκη αλλά δεν είχε υπογραφεί ακόμα. Κάποια στιγμή, η Ρούλα ανέβηκε πάνω στο σπίτι και της λέει κάπως επιθετικά: “Θα μας γράψεις το σπίτι;”. Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο σαν να το απαίτησε. “Καλά εμείς θα σε γηροκομήσουμε;”, της είπε. Η μακαρίτισσα δε συμπαθούσε ιδιαίτερα την Ρούλα, τον Μάνο
συμπαθούσε γιατί ήταν καλό παιδί. Δεν πρέπει τελικά να προχώρησε τη διαθήκη.»

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα «τάραξε» την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που ερευνά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να μιλά ψιθυριστά, λέγοντας: «Μην ψάχνετε τίποτα, δεν θα βρεθεί τίποτα».

πηγή: anikolouli.gr 

Διαβάστε επίσης:
Αξονική τομογραφία: Μια σημαντική διαγνωστική εξέταση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.