Αυτές είναι οι τροφές για να «κερδίσεις» τη νεότητα


Οι διατροφολόγοι πρότειναν δέκα προϊόντα που μπορούν να συντηρήσουν τη νεότητά μας και να μας κάνουν να νιώθουμε πιο ευδιάθετοι, όπως μετέφερε και το Fox News.

Η διατροφολόγος Κάρα Λαντάου συμβούλεψε να επικεντρωθούμε περισσότερο στις πατάτες, οι οποίες περιέχουν ανθεκτικό άμυλο. Το ανθεκτικό άμυλο δεν αφομοιώνεται καθώς περνά από τον γαστρεντερικό σωλήνα, αντίθετα, ζυμώνεται από ωφέλιμα βακτήρια που ζουν στο έντερο. Η διαδικασία της ζύμωσης απελευθερώνει υποπροϊόντα που βελτιώνουν την απόκριση του οργανισμού στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην πρόληψη συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά.

Ένα άλλο προϊόν με αναζωογονητικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Κάρα Λαντάου, είναι οι άγουρες μπανάνες, οι οποίες επίσης περιέχουν ανθεκτικό άμυλο. Για όσους δεν τους αρέσει να τρώνε μπανάνες πριν ωριμάσουν, η διατροφολόγος πρότεινε να δοκιμάσουν αλεύρι μπανάνας, το οποίο μπορεί να προστεθεί σε πλιγούρι βρώμης ή σε smoothies.

Η διατροφολόγος Κάιλι Ιβανίρ συνιστά να προσθέσουμε αγκινάρες στη διατροφή μας, καθώς είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως η κερσετίνη, η ρουτοζίδη, το γαλλικό οξύ και η κυναρίνη, απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας των κυττάρων.

Πρότεινε επίσης, την τακτική κατανάλωση ροδιών, διότι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία προάγει την παραγωγή κολλαγόνου. Επιπλέον, περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών και των ανθοκυανινών, τα οποία βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του σώματος από το στρες.

Παράλληλα, στη λίστα των τροφών που παρατείνουν τη νεότητα είναι το κεφίρ, το ξινολάχανο, τα φασόλια, τα φύτρα μπρόκολου, τα βατόμουρα και το μοσχαρίσιο συκώτι.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι η Ινδή διατροφολόγος Πούντζα Μαχίντζα διέψευσε τον πιο δημοφιλή μύθο για τον καφέ, σύμφωνα με τον οποίο αυτό το ρόφημα δίνει επιπλέον ενέργεια.

Η διατροφολόγος υποστήριξε ότι ο καφές δεν δίνει στον άνθρωπο πρόσθετη ενέργεια, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά μόνο «τη δανείζεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.