Πάτρα: Τα ύποπτα στοιχεία για έγκλημα και στα άλλα δύο παιδιά. Τι έδειξαν οι ιατροδικαστικές


Στο κρίσιμο ερώτημα αν η Ρούλα Πισπιρίγκου δολοφόνησε μόνο τη μεγαλύτερη κόρη της Τζωρτζίνα ή κρύβεται πίσω από τους θανάτους και των άλλων δύο κοριτσιών, καλούνται πλέον να απαντήσουν οι αστυνομικές και ιατροδικαστικές αρχές.
Στην Μαλένα, η οποία πέθανε πρώτη το 2019 οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές όπως προκύπτει από την έκθεση νεκροψίας - νεκροτομής που υπογράφει η Χριστίνα Τσάκωνα.
«Σύμφωνα με την έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης... δεν διαπιστώθηκε η παρουσία φαρμάκου ή δηλητηρίου εκ των ανηκόντων στις ερευνηθείσες ομάδες , καθώς και οινοπνεύματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ ούτε στην ιατροδικαστική έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα για την Ίριδα εντοπίζεται κάποιο εύρημα στην τοξικολογική διερεύνηση.


Ωστόσο ένα κοινό στοιχείο που φαίνεται να συνδέει τους θανάτους των δύο παιδιών είναι οι αμυχές που εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στις εκθέσεις των ιατροδικαστών.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για την 6,5 μηνών Ίριδα

Συγκεκριμένα, στην ιατροδικαστική έκθεση για την 6,5 μηνών Ίριδα, εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην έκθεση ως δερματίτιδα και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» υπάρχει και ένα εύρημα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών, ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος.
«Επίσης διεπιστώθη μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλενογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών», γράφει στην ιατροδικαστική της έκθεση η κυρία Τσιόλα.



Το εύρημα αυτό βρίσκεται στο μικροσκόπιο και σε σχέση με το πανάκι που είχε βρεθεί στην κούνια του άτυχου βρέφους με 2-3 σταγόνες αίμα καθώς έμπειροι ιατροδικαστές εξηγούν στο iefimerida ότι αυτό το πανάκι μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του παιδιού.

Τα ύποπτα στοιχεία στην ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα

Δυο χρόνια νωρίτερα από την Ίριδα είχε πεθάνει η Μιλένα με τον θάνατό της να αποδίδεται τότε σε ηπατική ανεπάρκεια που ωστόσο δεν ήταν σύμφωνη με την κλινική της εικόνα γι’ αυτό και η περίπτωσή της επανεξετάζεται από την επιτροπή Καρακούκη υπό το πρίσμα των εξελίξεων.
Όπως και στην Ίριδα εντοπίστηκαν γρατζουνιές, αυτή τη φορά στη μύτη. Συγκεκριμένα στην έκθεση νεκροψίας - νεκροτομής αναφέρονται «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα». Παράλληλα από τις ιστολογικές εξετάσεις της Μαλένας προέκυψε «έντονο πνευμονικό οίδημα. Έντονη πνευμονική συμφόρηση», ενώ και στην Ίριδα αναφέρεται ως αιτία θανάτου εκτός από την αγενεσία φλεβόκομβου το πνευμονικό οίδημα που μπορεί όπως διευκρινίζουν οι ειδικοί να προκληθεί από ασφυκτικό θάνατο.


 

Αναμένεται να αναζητηθούν εξηγήσεις για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών στην Πάτρα

Μετά τη διαλεύκανση του θανάτου της Τζωρτζίνας θεωρείται θέμα χρόνου να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις και για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών , ανεξάρτητα από τον αν η Ρούλα Πισπιρίγκου αποφασίσει να μιλήσει ή θα συνεχίσει να υποστηρίζει ότι κάποια αόρατη αιτία στερούσε το οξυγόνο από τα παιδιά της , ειδικά τώρα που έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.