Κορονοϊός: Ανησυχούν οι ειδικοί για τα συμπτωματικά κρούσματα. Τι προβλέπουν για το Πάσχα


Προβληματισμός επικρατεί στους ειδικούς για το γεγονός πως τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν αρκετά υψηλά, γεγονός που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε η Αθηνά Λινού που δήλωσε προβληματισμένη από το γεγονός «πως επιμένουν πολύ τα κρούσματα και πολλά από αυτά πλέον είναι συμπτωματικά, ενώ δεν ίσχυε αυτό στην αρχή».

Παράλληλα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού εξέφρασε την άποψη πως εμβολιασμός παραμένει σημαντικός τονίζοντας πως το πιστοποιητικό εμβολιασμό θα καταργηθεί επειδή έχει καταργηθεί η λειτουργικότητά του.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί θα καταργηθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τα μέσα Απριλίου, η καθηγήτρια εξήγησε πως αποτελεί πολιτική απόφαση γιατί φάνηκε πως δεν πείστηκε με το μέτρο αυτό η εν λόγω ηλικιακή ομάδα, και πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος πειθούς.

«Εμένα αυτό που με ανησυχεί ως προς τον κορoνοϊό είναι πως επιμένουν πολύ τα κρούσματα και πολλά από αυτά πλέον είναι συμπτωματικά, ενώ δεν ίσχυε αυτό στην αρχή» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λινού στο Mega.

Για τη 4η δόση του εμβολίου, η καθηγήτρια είπε πως πιθανότατα θα βοηθήσει περισσότερο, ωστόσο επειδή ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλά στοιχεία για τη νέα μορφή του ιού, «καλό θα ήταν για την ώρα να φοράμε μάσκα παντού και να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους».

Επισήμανε πως εξακολουθεί η τρίτη δόση εμβολίου να μας βοηθά να μη νοσηλευτούμε και στην περίπτωση που δούμε πως η δυνατότητα προστασίας αυτή μειώνεται, τότε θα προχωρήσουμε και στην 4η δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αξονική τομογραφία: Μια σημαντική διαγνωστική εξέταση


Τι είπαν Εξαδάκτυλος και Τζανάκης

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχολίασε πως «έχουμε πολλά μέτρα δημόσιας υγείας και εξετάζουμε την άρση τους». Πρόσθεσε πως πρέπει «να κάνουμε οικονομία δυνάμεων μήπως ξαναχρειαστούν» «Το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων είναι από 1 Απριλίου μέχρι τέλος Αυγούστου», συμπλήρωσε.

Από τη δική του πλευρά ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας τόνισε πως κορύφωση αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. «Δε θα αυξηθούν διασωληνώσεις και θάνατοι», τόνισε αλλά συμπλήρωσε πως είναι «δύσκολο τον Απρίλιο να πέσουμε κάτω από διψήφιο αριθμό θανάτων ανά ημέρα». Εξήγησε πως οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να κάνουν και τέταρτη δόση του εμβολίου ενώ είπε πως το Πάσχα θα είναι «περίπου κανονικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.