Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Δεν επιστρέφουν στο ΕΣΥ λέει η κυβέρνηση


Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση για την άρση μέτρων για τον κορονοϊό έχει ξεκινήσει, ενώ αίρονται και τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους, η κυβέρνηση επιμένει στη σκληρή γραμμή στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
Όπως διαμήνυσε η Μίνα Γκάγκα στην ΕΡΤ, η επιστήμη βασίζεται σε τεκμήρια. «Οι υγειονομικοί είναι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Είναι ένας “φάρος”, ωστόσο, ζούμε με κάποιους κανόνες», ανέφερε.

Όπως είπε η κυβερνητική γραμμή είναι να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι αρκετοί αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς ο χώρος της υγείας είναι ευαίσθητος και όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σαρδέλες: Οι γυναίκες πρέπει να τις συμπεριλάβουν στη διατροφή τους


Τι είπε για μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι από την Δευτέρα 2 Μαΐου πιθανότατα δεν θα ήταν απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και ότι καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι.

Ομοίως, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, την ίδια ημερομηνία, ήταν πιθανή και η αφαίρεση της μάσκες σε κλειστούς χώρους πλην των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Την όποια εξέλιξη στην άρση των μέτρων θα την κρίνουν τα υγειονομικά δεδομένα, πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.