Πάτρα: Κεταμίνη η ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα. Τι είναι, τι προκαλεί


Η ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα, προκαλεί σε μεγάλη δόση σύγχυση, εμετό, επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και θάνατο.
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις υποθέσεις θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα. Για ακόμη μία μέρα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στην εκπομπή «Live News» τα τελευταία στοιχεία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η ουσία που φάινεται να έχει ανιχνευθεί στη μικρή Τζωρτζίνα είναι η κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ούσια της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφείς πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου η ουσία δεν χορηγείται από τα φαρμακεία, ενώ σε μία προσπάθεια επικοινωνίας με εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της Βορείου Πελλοπονήσου, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια απάντηση.

Διαβάστε επίσης:
Ραγδαίες εξελίξεις: Κεταμίνη η ουσία που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα! Μπορεί να σκοτώσει μέσα σε λίγα λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.