Μπουρλά: Χρειάζεται τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού


Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι απαραίτητη για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς η προστασία του σκευάσματος δεν διαρκεί πολύ, εκτίμησε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά μιλώντας στο CBS την Κυριακή.
«Αυτή τη στιγμή, η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, αλλά δεν διαρκεί πολύ», είπε ο Μπουρλά.

Η Pfizer και άλλες φαρμακευτικές δουλεύουν πάνω σε εμβόλια που θα προστατεύουν έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων του ιού, πρόσθεσε.

«Η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να παρακάμψει την ανοσολογική προστασία που έχουμε δώσει, αλλά επίσης η διάρκεια της προστασίας δεν είναι πολύ μεγάλη», είπε.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.