Ένα στα τέσσερα παιδιά με Covid-19 θα εμφανίσουν μακρόχρονα συμπτώματα


Ένα στα τέσσερα παιδιά με Covid-19 θα εμφανίσουν μακρόχρονα συμπτώματα της νόσου, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που ανέλυσε δεδομένα από Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία και Νότια Αμερική. Οι αναλυτές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, αξιολόγησαν στοιχεία από 21 προηγούμενες έρευνες, που αφορούσαν συνολικά 80.071 παιδιά, εκ των οποίων το 25% είχαν συμπτώματα διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων έως 12 εβδομάδων.

Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι τα πιο συχνά επίμονα συμπτώματα των παιδιών ήσαν νευροψυχιατρικά (μεταβολές διάθεσης, κόπωση, διαταραχές ύπνου, πονοκέφαλοι, ζαλάδες, προβλήματα ισορροπίας), καρδιοαναπνευστικά (δύσπνοια, ρινική συμφόρηση, πόνοι και πίεση στο στήθος, βήχας, καρδιακή αρρυθμία), δερματικά (υπερβολικός ιδρώτας, φαγούρες, απώλεια τριχών) και γαστρεντερικά (πόνοι στην κοιλιά, δυσκοιλιότητα, διάρροια, εμετοί, ναυτία).

Όπως είπε η ερευνήτρια Σόνια Βίλαπολ του Μεθοδιστικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Χιούστον στο Τέξας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, "τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν επίσης να έχουν σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις από την μακρά Covid-19".


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.