Hλεκτροχημειοθεραπεία για όγκους του δέρματος στο Αφροδισίων


Με τη μέθοδο της ηλεκτροχημειοθεραπείας μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται δυσίατοι όγκοι του δέρματος και δερματικές μεταστάσεις, στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης του Ιπποκρατείου, το οποίο είναι το πρώτο κέντρο στη χώρα που εφαρμόζει αυτή τη θεραπεία. Πρόκειται για μια καινοτόμα θεραπευτική μέθοδο, που συνδυάζει την εφαρμογή κυτταροστατικού φαρμάκου και υψηλής συχνότητας ηλεκτρικών παλμών.

Η θεραπεία αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, στις 10 Μαρτίου, σε ασθενή που πάσχει από προχωρημένο σάρκωμα kaposi, έναν όγκο του δέρματος που συνήθως σχετίζεται με τον ερπητοϊό 8 (HHV 8). Η εφαρμογή πραγματοποιήθηκε από το Δερματο-Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, με τη συμμετοχή ομάδας των δερματολόγων, δερματοχειρουργών, πλαστικού χειρουργού και αναισθησιολόγου.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η ανταπόκριση του όγκου στη θεραπεία ήταν άκρως ικανοποιητική χωρίς επιπλοκές και η θεραπεία αναμένεται να επαναληφθεί.

«Η ηλεκτροχημειοθεραπεία ολοκληρώνει το φάσμα της θεραπείας δερματικών όγκων καθώς προσφέρει θεραπευτική διέξοδο σε καταστάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς με τις υπόλοιπες διαθέσιμες (τοπικές, χειρουργικές η συστηματικές) μεθόδους», αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου.


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης:
Αξονική τομογραφία: Μια σημαντική διαγνωστική εξέταση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.