Η χώρα που μόλις κατέγραψε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού. Ετοιμάζεται για lockdown


Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, η χώρα αυτή κατέγραψε μόλις τώρα το πρώτο εγχώριο κρούσμα κορονοϊού και κηρύσσει lockdown

Το νησιωτικό κράτος Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκαεανό έκλεισε σήμερα τα σύνορά του και προετοιμάζεται για εθνικό lockdown μετά τον εντοπισμό ενός πρώτου κρούσματος covid-19 εγχώριας μετάδοσης.

«Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως και οι εκκλησίες και οι άλλες υπηρεσίες, με εξαίρεση τις βασικές υπηρεσίες», δήλωσε η πρωθυπουργός των Σαμόα Φιάμε Ναόμι Ματάαφα σε διάγγελμά της προς τους πολίτες της χώρας χθες Πέμπτη το βράδυ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι θα απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις.

Μια γυναίκα 29 ετών βρέθηκε θετική στην covid-19 χθες στο κεντρικό νησί Ουπόλου την ώρα που προετοιμαζόταν να ταξιδέψει στα Φίτζι, σύμφωνα με την Ματάαφα.

Η πρωθυπουργός της Σαμόα ανακοίνωσε εθνικό lockdown για τέσσερις ημέρες, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας.

Επίσης η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Το αρχιπέλαγος των περίπου 200.000 κατοίκων είναι ένα από τα λίγα μέρη του κόσμου που δεν έχουν καταγραφεί εγχώρια κρούσματα της covid-19, ενώ συνολικά στη χώρα έχουν εντοπιστεί 48 εισαγόμενες μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας.

Περίπου το 90% των κατοίκων της Σαμόα έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.