Σώα η ηλικιωμένη Ουκρανή που αναζητούνταν με SILVER ALERT


Η περιπέτεια της κας SYAVAVKO YAROSLAVA-LIDYIA έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. H κα Syavanko, είναι καλά και ασφαλής.

Συγκεκριμένα, η SYAVAVKO YAROSLAVA-LIDYIA, 71 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στην Πλατεία Βάθη, στην περιοχή του Αγίου Παύλου, στην Αθήνα, την 08/03/2022.

Οι συγγενείς της από την Ουκρανία, δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους της το απόγευμα της 13/03/2022 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της.

Η υπηρεσία Silver Alert, την 14/03/2022, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή της. Η 71χρονη εντοπίστηκε νοσηλευόμενη σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. Η υπηρεσία SILVER ALERT, προέβη σε ταυτοποίηση στοιχείων μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.