Επέμβαση για βουβωνοκήλη λαπαροσκοπικά; Ο γενικός χειρουργός εξηγεί τι είναι το πλέγμα και η θεραπεία χωρίς χειρουργείο


Η βουβωνοκήλη, όπως οι περισσότερες κήλες στο σώμα μας, είναι ένα ενοχλητικό και συχνά επώδυνο εξόγκωμα που προκύπτει όταν κάποιο από τα εσωτερικά όργανα του σώματός μας (συνήθως το έντερο) βρίσκουν ένα αδύναμο σημείο και προβάλλουν μέσω του μυϊκού τοιχώματος. Μία τέτοια κατάσταση μπορεί εκτός από αντιαισθητική να είναι και επώδυνη όταν ο ασθενής βήχει, σηκώνει βάρη, ή κάνει την ανάγκη του, ωστόσο ο γιατρός που θα σας εξετάσει θα κρίνει αν πρέπει να αντιμετωπιστεί η βουβωνοκήλη λαπαροσκοπικά ή με θεραπεία χωρίς χειρουργείο και φυσικά αν κρίνεται απαραίτητο το πλέγμα και το on step για την αντιμετώπισή της.

Πριν φτάσουμε όμως στη διάγνωση, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους ιατρικούς όρους που μπορεί να περιλαμβάνει. Ο γενικός χειρουργός Δημήτρης Ζησιάδης εξηγεί τις σημαντικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζετε για την διαδικασία.

Εντοπίζοντας το πρόβλημα


Η βουβωνοκήλη συμβαίνει όταν ένα κομμάτι του εντέρου σας ή μέρος της μεμβράνης που καλύπτει την κοιλιακή σας κοιλότητα διαπερνά ένα αδύναμο σημείο στους κοιλιακούς μύες κοντά στη βουβωνική χώρα σας. Η ονομασία της βουβωνοκήλης προκύπτει γιατί η προβολή της γίνεται στον βουβωνικό σωλήνα, ένα πέρασμα στο κάτω κοιλιακό τοίχωμα που φιλοξενεί τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα.


Μια βουβωνοκήλη θα μπορούσε να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, επομένως μην αγνοείτε συμπτώματα όπως πόνο στη βουβωνική χώρα σας όταν βήχετε ή σηκώνετε κάτι βαρύ. Ο γιατρός θα μπορεί να σας κάνει μία κλινική εξέταση για τη διάγνωση του προβλήματος και στη συνέχεια, μπορεί να προτείνει θεραπεία χωρίς χειρουργείο (αν είναι ανατάξιμη η κήλη) ή αν κριθεί μη ανατάξιμη, ένας γενικός χειρουργός θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την βουβωνοκήλη λαπαροσκοπικά με on step ή πλέγμα. 



Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα

Μπορεί να αντιμετωπιστεί η βουβωνοκήλη λαπαροσκοπικά και μάλιστα είναι μια από τις πιο συνηθισμένες χειρουργικές επεμβάσεις που αναλαμβάνει ένας γενικός χειρουργός και υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές για την αποκατάστασή της. Η μέθοδος On step είναι μια νέα πολλά υποσχόμενη τεχνική με μία σειρά από βήματα που εξασφαλίζουν την οριστική αντιμετώπιση της κήλης και την αποφυγή υποτροπής.

Συγκεκριμένα, ο γενικός χειρουργός δημιουργεί μία πολύ μικρή τομή στο σημείο που εμφανίζεται η κήλη και στη συνέχεια τοποθετεί ειδικό πλέγμα που συγκρατεί τα εσωτερικά όργανα στη θέση τους. Αναλόγως το μέγεθος του προβλήματος, μπορεί να χρειαστεί διπλό πλέγμα για καλύτερη συγκράτηση και αποφυγή υποτροπής. Επιπλέον καθώς αντιμετωπίζεται η βουβωνοκήλη λαπαροσκοπικά, η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς είναι σχεδόν ανώδυνη και πολύ μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη ανοιχτού τύπου επέμβαση.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του γενικού χειρουργού Δημήτρη Ζησιάδη και μάθετε περισσότερα για την αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης λαπαροσκοπικά με On step και πλέγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.