Βρέθηκε σώος, χάρη στο SILVER ALERT!


Η περιπέτεια του κ. Αλέξανδρου Βελλά έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κ. Αλέξανδρος, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, O Αλέξανδρος Βελλάς, 87 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Αθήνα, το μεσημέρι της 19/04/2022, όταν έφυγε για να μεταβεί σε κουρείο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και δεν επέστρεψε.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το βράδυ της 21/04/2022 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, τη νύχτα της 22/04/2022, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή του. Κοινωνική λειτουργός του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», είδε το SILVER ALERT και αναγνώρισε τον αναζητούμενο, ως νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο. Ο ηλικιωμένος είχε μεταφερθεί, εκεί από το απόγευμα της Μ. Τρίτης από το ΕΚΑΒ λόγω ατυχήματος που είχε. Μετά τη διασταύρωση της πληροφορίας και την επιβεβαίωση της ταυτότητας του νοσηλευόμενου, η Κοινωνική Υπηρεσία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. και τους συγγενείς του ηλικιωμένου. Ο κ. Αλέξανδρος, επέστρεψε σώος στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.