Τραγική κατάληξη για τον 73χρονο Σπύρο...


Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του Σπύρου Γκερέκου που είχε χαθεί την 24/05/2022.
Ο Σπύρος Γκερέκος, 73 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στην περιοχή Κοντόκαλι Κέρκυρας, την 24/05/2022.

Ο ηλικιωμένος αναχώρησε από το σπίτι του με την μοτοσυκλέτα του, με σκοπό να μεταβεί στην περιοχή Σολάρι Κέρκυρας και δεν επέστρεψε, ούτε ήταν δυνατή η επικοινωνία μαζί του, έκτοτε.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 25/05/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Δυστυχώς, βρέθηκε νεκρός…

Η σορός του εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει τη μηχανή του. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να ανασύρουν την σορό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατος του 73χρονου οφείλεται σε τραύμα από πτώση.

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.


Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.