Νέα επιτυχία του SILVER ALERT. Βρέθηκε σώος και ο 79χρονος


Η περιπέτεια του κ. Θεόδωρου Κωνσταντόπουλου έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος, 79 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στην Αρτέμιδα Αττικής, την 28/04/22.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το μεσημέρι της 30/04/2022 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, λίγο μετά την ενεργοποίηση του Κοινωνικού Συναγερμού, έλαβε κλήση από πολίτη που είδε το SILVER ALERT και ενημέρωσε ότι ο ηλικιωμένος είχε εντοπισθεί περιπλανώμενος, από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., στην περιοχή Γλυφάδας περιπλανώμενος. Οδηγήθηκε στο Α.Τ Γλυφάδας και από εκεί διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Βούλας. Στη συνέχεια διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο από όπου δυστυχώς διέφυγε της προσοχής των γιατρών και έφυγε. Η υπηρεσία SILVER ALERT, αμέσως επικοινώνησε με το Α.Τ. Χαϊδαρίου και ζήτησε την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., για τον επανεντοπισμό του ηλικιωμένου. Άμεσα κινητοποιήθηκε περιπολικό το οποίο τελικά εντόπισε τον κ. Θεόδωρο περιπλανώμενο στο προαύλιο του νοσοκομείου και τον οδήγησε στο Α.Τ Χαϊδαρίου, προς φύλαξη. Η υπηρεσία SILVER ALERT ειδοποίησε τους συγγενείς του, οι οποίοι έσπευσαν να τον παραλάβουν. Ο 79χρονος είναι καλά και επέστρεψε στην οικογένειά του!

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.