Όμικρον 4: Δεν "δίνει" πνεύμονες. Τα 3 συμπτώματα που δείχνουν ότι είσαι 100% θετικός ακόμα και με αρνητικό τεστ


O πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρίας, Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Στέλιος Λουκίδης βρέθηκε καλεσμένος της εκπομπής «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» του OPEN TV και σχολίασε την αύξηση των περιστατικών μολύνσεων από κορoνοϊό αλλά και τα συμπτώματα των κρουσμάτων των υποπαραλλαγών της Όμικρον.
«Έχουμε αύξηση περιστατικών αλλά αυτή γίνεται σε σταθερό περιβάλλον καθώς έχουμε περισσότερα φάρμακα και θεραπευτικά πρωτόκολλα. Και οι ισχυροί δείκτες δεν έχουν επηρεαστεί ακόμη. Η διακίνηση των νοσηλιών είναι πιο γρήγορη», σχολίασε ο καθηγητής αρχικά ενώ πρόσθεσε όσον αφορά τις διαφορές των τελευταίων υποπαραλλαγών της Όμικρον στα συμπτώματα σε σχέση με τις πρώτες.

Όπως ανέφερε ποικίλει η κλινική εικόνα και παρατηρούνται συμπτώματα πυρετού, κακουχίας, ανώτερου αναπνευστικού ενώ δεν "δίνει" πνευμονίες. Οι πρώτες υποπαραλλαγές της Όμικρον δεν έδιναν πυρετό ή μόνο δέκατα ενώ αυτές τις Όμικρον 4 και 5 δίνουν υψηλούς πυρετούς 38,5-39°C. Παράλληλα υπάρχει ιδιαίτερη κακουχία, μεγάλη κούραση και καταβολή στις τελευταίες παραλλαγές της μετάλλαξης.

Στις νέες υποπαραλλαγές υπερισχύουν τα συμπτώματα του ανώτερου αναπνευστικού και όχι του κατώτερου όπως τις προηγούμενες, συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.