Λινού: «Απαραίτητη» η 4η δόση για τους ευάλωτους. Τα δύο μέρη που πρέπει να φοράμε μάσκα


H καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού σημείωσε ότι η 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι απαραίτητη για τους «ανθρώπους που είναι ευάλωτοι». Μάλιστα μιλώντας στον ΑΝΤ1 παραδέχθηκε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσουμε τους ανθρώπους να κάνουν την 4η δόση».

Παράλληλα, ερωτηθείσα για το πότε θα κορυφωθεί το νέο κύμα της πανδημίας, απάντησε ότι θα καθοριστεί από τα μέτρα που θα πάρουμε και τον τρόπο που ζούμε.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, την χαρακτήρισε «επιβεβλημένη σε κλειστούς χώρους και χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς». Σχετικά με το νέο εμβόλιο, που θα καλύπτει περισσότερες μεταλλάξεις του κορονοϊού, το οποίο ετοιμάζουν Pfizer και Moderna, εξήγησε πως, «δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποστεί καμία κρίση».

«Δεν αποκλείεται νέα μετάλλαξη»

Προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει και νέα μετάλλαξη του κορονοϊού και κατέληξε λέγοντας πως «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επιβαρύνει το εμβόλιο, αντιθέτως, αν έχεις νοσήσει, δεν σημαίνει ότι αν νοσήσεις πάλι θα το περάσεις πιο ελαφριά» και συμπλήρωσε πως το νέο εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν από τον Οκτώβριο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.