Καπραβέλος: 500.000 κρούσματα τον Ιούλιο. Κακώς δεν παίρνει μέτρα η πολιτεία


Εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα «έδωσε» ο Ιούλιος, καθώς και περίπου 800 νεκρούς, σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος τονίζει πως δεν υπήρξε, ωστόσο, «έκρηξη» των εισαγωγών και διασωληνώσεων αντίστοιχη με τα προηγούμενα κύματα του κορονοϊού.
«Η σιωπηλή επέλαση του κορονοϊού, χάρη και στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα, μας έφερε ολέθρια αποτελέσματα» δήλωσε ο διευθυντής ΕΣΥ της Β μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου.

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε πως «είμαστε ανήσυχοι για τον Αύγουστο που είναι ένας μήνας με μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμού».

Για τον λόγο αυτό ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε ότι «θέλει μεγάλη προσοχή για να μην υπάρξει έξαρση του κύματος» και εξήγησε ότι η ανάμειξη μολυσμένων από Covid-19 ασθενών που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα με υγιείς, προκάλεσε αυτή την τεράστια έκρηξη των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

«500.000 κρούσματα τον Ιούλιο»

«Τον Ιούλιο είχαμε περίπου 500.000 κρούσματα και 700 – 800 θανάτους. Μην το παίρνουμε αψήφιστα» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, λέγοντας ότι αυτοί οι αριθμοί αφορούν μία καλοκαιρινή περίοδο όπου επικρατεί η Όμικρον 5, που είναι ήπια παραλλαγή.

«Η τέταρτη δόση είναι αυτή που προφυλάσσει τους ηλικιωμένους από το θάνατο» πρόσθεσε ο γιατρός του ΕΣΥ και όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι ευκαταφρόνητος ο αριθμός των 2.000 νοσηλευόμενων αυτή την περίοδο.

«Κακώς η Πολιτεία δεν παίρνει μέτρα για να κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους», πρόσθεσε έπειτα ο ειδικός.

«Η πανδημία είναι μια απειλή που δεν έχει ακόμα διαχειριστεί» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.