Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου: Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών! Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή! (video)


Το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών. Φέτος, η 17η Σεπτεμβρίου, είναι η 8η σε σειρά εορτασμού.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ», την 1η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών με τίτλο «Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η 1η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών με τίτλο «Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» πραγματοποιείται από τις 12 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου σε 39 Νοσοκομεία πανελλαδικά. Εθελοντές – Νοσηλευτές λαμβάνουν τα δείγματα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε οι Νοσηλευτές, οι επαγγελματίες και όποιος πολίτης πληροί τα κριτήρια, να μπορέσει να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, αλλά και της Διοίκησης του Νοσοκομείου συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια.

Με το σύνθημα ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ – ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΔΩΣΕ ΖΩΗ, οι Νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας δίνουν για μία ακόμη φορά ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και καλούν όλους όσους επιθυμούν και μπορούν, να γίνουν εθελοντές δότες .

Ο θεσμός του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών ξεκίνησε το 2015 και έκτοτε κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, οργανώνονται εκδηλώσεις διεθνώς μέσω των αρχείων δοτών κάθε χώρας, των κέντρων μεταμόσχευσης, των ασθενών, εθελοντών, υποστηρικτών.

Χρειάζεται να γίνουμε χιλιάδες εθελοντές για να βρεθεί ένας εθελοντής δότης. Όλοι έχουμε μέσα μας τη δύναμη να σώσουμε έναν άνθρωπο. Από εμάς εξαρτάται αν θα πάρουμε την απόφαση να το κάνουμε!

Δείτε το βίντεο:


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.