Σ΄αυτές τις θερμοκρασίες καίμε περισσότερες θερμίδες


Αν σας αρέσει να ασκείστε έξω, κάνετε ήδη θετικά βήματα όχι μόνο με τη σωματική, αλλά και την ψυχική σας ικανότητα. Για αρχή, αναπνέετε πιο φρέσκο αέρα. Ένας υπαίθριος περίπατος (ή τζόκινγκ) γύρω από το τετράγωνο είναι επίσης καλύτερος από το περπάτημα σε ένα όργανο γυμναστηρίου, λόγω του συνεχώς μεταβαλλόμενου εδάφους και του τοπίου.

Επιπλέον, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, εκτίθεστε σε βιταμίνη D, η οποία συνήθως λείπει σε άτομα που είναι υπέρβαρα. Οι πιθανότητες είναι ότι μπορεί να δυσκολευτείτε περισσότερο να παρακινήσετε τον εαυτό σας να βγει έξω όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός ή δροσερός, αλλά τα οφέλη εξακολουθούν να υπάρχουν.

Εφόσον δεν κάνει αφόρητη ζέστη ή κρύο, το σώμα σας μπορεί γενικά να προσαρμοστεί στις αλλαγές θερμοκρασίας χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με το Everyday Health. Πώς όμως ο καιρός επηρεάζει την καύση θερμίδων ή λίπους; Και καίτε περισσότερες θερμίδες σε ζεστές ή κρύες θερμοκρασίες, ή δεν έχει σημασία;

Η άσκηση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες καίει περισσότερο λίπος και θερμίδες


Η απάντηση έγκειται στο πώς το σώμα σας μετατρέπει το λίπος σε καύσιμο. Το σώμα σας έχει δύο είδη λίπους: λευκό και καφέ. Το λευκό λίπος χρησιμοποιείται για την κατανάλωση ενέργειας και το καφέ λίπος χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του σώματός σας. Έτσι, εάν γυμνάζεστε σε πιο δροσερό καιρό, καίτε ενέργεια από τα λευκά αιμοσφαίρια καθώς και το καφέ λίπος για να κρατήσετε το σώμα σας ζεστό. Επιπλέον, όταν προπονείστε σε χαμηλές θερμοκρασίες, τρέμετε, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία του σώματός σας, που καίει περισσότερες θερμίδες, όπως σημειώνει το Health. Στην πραγματικότητα, καίτε έως και 30% περισσότερες θερμίδες όταν ασκείστε στο κρύο, σύμφωνα με την American Sports and Fitness Association.

Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να ντύνεστε κατάλληλα όταν γυμνάζεστε σε κρύο αέρα. Για τους περισσότερους, αυτό σημαίνει ντύσιμο σε στρώσεις, με ένα στρώμα που απομακρύνει την υγρασία πιο κοντά στο δέρμα σας. Το δεύτερο στρώμα πρέπει να παρέχει μόνωση και ένα τρίτο στρώμα πρέπει να προστατεύει από τον άνεμο και τη βροχή. Μην ξεχνάτε ένα σκουφί για το κεφάλι και τα αυτιά σας και γάντια για τα χέρια σας. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι να μην ξεχάσετε να κάνετε προθέρμανση και τέντωμα πριν ξεκινήσετε την προπόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.