Επιστροφή της μάσκας ζητούν οι παιδίατροι: Ανήσυχοι για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα


Τον κώδωνα κινδύνου κρούουν οι παιδίατροι για τον κορονοϊό και με επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας. ζητούν την εφαρμογή προληπτικών μέτρων, με πρώτη την επιστροφή της μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Οι νέες μεταλλάξεις της Όμικρον, που οδηγούν σε συχνές επαναμολύνσεις, σε συνδυασμό με την αυξημένη νοσηρότητα, τόσο του ιού της γρίπης αλλά και άλλων αναπνευστικών ιών, που οδηγούν σε αυξημένη προσέλευση παιδιών στα νοσοκομεία, ανησυχούν ιδιαίτερα τους παιδιάτρους. Για αυτό και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ζητάει με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας τη λήψη τριών προληπτικών μέτρων, με στόχο τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Την κατάσταση αναμένεται να επιδεινώσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, που θα περιορίσουν την κινητικότητα του πληθυσμού σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και η χρονική απόσταση από την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού έναντι της Covid-19 παιδιών και εφήβων.

Για αυτό και προτείνουν τη λήψη τριών προληπτικών μέτρων και συγκεκριμένα: Την καθολική εφαρμογή προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους
Την χρήση συσκευών καθαρισμού αέρα σε όλες τις τάξεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων
Το άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης εμβολιασμού έναντι του Covid για όλα τα παιδιά και τους εφήβους 5- 17 ετών

Διαβάστε ακόμη:
SOS από Τζανάκη: Προσοχή στα παιδιά. Έρχεται πανσπερμία ιών τον χειμώνα (βίντεο)


Η επιστολή

Αξιότιμε κ Υπουργέ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας και τις νέες μεταλλάξεις της Όμικρον, η οποία μεταδίδεται αστραπιαία και όλα δείχνουν πως θα κυριαρχήσει φέτος τον χειμώνα, όπως προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC) σε επιδημιολογική του έκθεση.


Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC), η BQ.1 θα έχει μολύνει το 80% του πληθυσμού της Ευρώπης μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ εκτιμά ότι θα έχουμε άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες. Το ECDC μάλιστα χαρακτηρίζει την μετάλλαξη BQ.1, συμπεριλαμβανομένων των υποκατηγοριών της, ως "ιδιαίτερα σημαντική". Ήδη η BQ.1.1 έχει εντοπιστεί σε 29 χώρες όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, το μεταλλαγμένο στέλεχος BQ.1 μπορεί να διαφεύγει της ανοσίας, προκαλώντας συχνές επαναμολύνσεις.

Δεδομένων των: Χαμηλών θερμοκρασιών και της μεταφοράς του συνόλου σχεδόν των δραστηριοτήτων σε κλειστούς χώρους
Της παρέλευσης σημαντικού χρονικού διαστήματος από την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού έναντι του Covid παιδιών και εφήβων
Της παρατηρούμενης αυξημένης νοσηρότητας, τόσο του ιού της γρίπης αλλά και άλλων αναπνευστικών ιών με αποτέλεσμα την αύξηση της προσέλευσης παιδιατρικών ασθενών στις εφημερίες των νοσοκομείων

Προτείνουμε: Την καθολική εφαρμογή προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους
Την χρήση συσκευών καθαρισμού αέρα σε όλες τις τάξεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων
Το άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης εμβολιασμού έναντι του Covid για όλα τα παιδιά και τους εφήβους 5- 17 ετών

πηγή

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.