Τα λεωφορεία της Αθήνας θα προστατεύουν από τη μετάδοση του κορονοϊού και άλλων ιώσεων


Να αντιμετωπίσει τη διασπορά του κορονοϊού και άλλων ασθενειών εντός των αστικών λεωφορείων της πρωτεύουσα επιθυμεί η Ο.ΣΥ., μέσω της επένδυσης των κοινόχρηστων επιφανειών αφής με αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού.
Πρόκειται για το αντικείμενο του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού που προκήρυξε την περασμένη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, η Ο.ΣΥ., με την εκτιμώμενη αξία της σύμβασης να ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 952.500 ευρώ (1.181.100 ευρώ με ΦΠΑ).

Ειδικότερα, το αντικείμενο της προς ανάθεση σύμβασης αφορά στην παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης – επένδυσης επί των κοινόχρηστων επιφανειών αφής 1.500 αστικών λεωφορείων αντιμικροβιακών φύλλων χαλκού, και ειδικότερα φύλλων, διάφανων φίλμ και θερμοσυστελλόμενων σωληνων (tubes), αναλόγως της επιφάνειας που θα επενδυθεί.

Σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν τα φύλλα χαλκού

Τα σημεία τοποθέτησης των αντιμικροβιακών προϊόντων – φύλλων χαλκού επί των οχημάτων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα carandmotor.gr, είναι:
  • χειρολαβές θυρών
  • χειρολαβές καθισμάτων
  • κουπαστές
  • χειρολαβές ορθίων
  • μπάρες ορθίων
  • περιμετρικές μπάρες
Πώς προστατεύουν από τον κορονοϊό

Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, τα αντιμικροβιακά προϊόντα χαλκού θα έχουν διαστάσεις κατάλληλες προς επένδυση όλων των κοινόχρηστων επιφανειών αφής εκάστου οχήματος. Θα τοποθετηθούν στα οχήματα της εταιρείας, ως μέσο για την έγκαιρη πρόληψη και αποφυγή της διασποράς των ιών και των παθογόνων βακτηρίων που παρουσιάζουν διασπορά μέσω της αφής, συμπεριλαμβανομένου του ιού COVID-19, για τον έλεγχο των λοιμώξεων.

«Η εφαρμογή των αντιμικροβιακών φύλλων χαλκού, όπως αποδεικνύεται από πιστοποιητικά αξιολόγησης αποτελεσματικότητας, κλινικές και εργαστηριακές μελέτες, εξουδετερώνει αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών, και ειδικότερα τον ιό SARS-COV-2 – COVID-19. Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται ολοκληρωτικά πάνω στην επιφάνεια του χαλκού σε ποσοστό άνω του 99% και μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης μέσω της αφής».

Προστίθεται, δε, ότι «η αντιμικροβιακή δράση του χαλκού παραμένει διαρκώς ενεργή και δεν απαιτείται καθαρισμός και απολύμανση των φύλλων χαλκού, σε αντίθεση με υλικά όπως ο σίδηρος, το ανοξείδωτο ατσάλι και το πλαστικό, τα οποία απαιτούν συνεχή καθαρισμό και απολύμανση».

Η διάρκεια της σύμβασης καθορίζεται για 5 μήνες, από την ημερομηνία υπογραφής της, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών τις 22 Δεκεμβρίου 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.