Καρδίτσα: Ξαναβρήκε την οικογένειά του!


Ξαναβρήκε την οικογένειά του, μετά την ενεργοποίηση του SILVER ALERT ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ο κος ΤΖΙΑΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, που είχε βρεθεί περιπλανώμενος την 11/11/2022.
Ο ηλικιωμένος, βρέθηκε περιπλανώμενος την 11/11/2022 σε αγροτική περιοχή, στους Αγίους Θεοδώρους Καρδίτσας. Ο ηλικιωμένος, εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να περιφέρεται σε σύγχυση σε αγρούς της περιοχής και μεταφέρθηκε στο τοπικό Α.Τ., όπου έγιναν προσπάθειες εντοπισμού του οικογενειακού του περιβάλλοντος, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς αδυνατούσε να θυμηθεί τα προσωπικά του στοιχεία και τα στοιχεία των οικείων του.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ενημερώθηκε για το περιστατικό και ζητήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η συνδρομή της, ώστε να βρεθεί η οικογένεια του ηλικιωμένου, με την ενεργοποίηση του SILVER ALERT ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

Οι εθελοντές της υπηρεσίας SILVER ALERT ερεύνησαν με βάση τα στοιχεία που είχαν, για το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ αξιολογούσαν όλες τις πληροφορίες που έφταναν στη Γραμμή SOS 1065, ενώ ο ηλικιωμένος είχε μεταφερθεί στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, για ασφαλή φιλοξενία και περίθαλψη. Ταυτόχρονα, η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, έκανε επίσης προσπάθειες για τον εντοπισμό της οικογένειάς του.

Οι συγγενείς του εντοπίσθηκαν και μετά τις τυπικές διαδικασίες, ο ηλικιωμένος επέστρεψε στην ασφάλεια της οικογένειάς του
!

Διαβάστε επίσης:

Η άριστη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και η στήριξη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σε συνδυασμό με την ευγενική ανταπόκριση κοινωνικής ευαισθησίας των εθελοντών του SILVER ALERT, και του Π.Γ.Ν. Λάρισας, οδήγησαν σε αίσιο τέλος την περιπέτεια ενός ακόμα ηλικιωμένου.


Λαμβάνοντας υπόψη: Α. το μεγάλο αριθμό κλήσεων που δέχεται η Εθνική Γραμμή SOS 1065 για τον εντοπισμό ηλικιωμένων, που αδυνατούν να θυμηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τα στοιχεία των οικείων τους, από πολίτες και δημόσιους φορείς, Β. την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για περιπτώσεις ηλικιωμένων που δεν έχει δηλώσει το συγγενικό περιβάλλον την εξαφάνισή τους, είναι αγνώστων στοιχείων, πάσχουν από Alzheimer, γεροντική άνοια και συναφείς διαταραχές και έχουν εντοπισθεί από πολίτες ή δημόσιες υπηρεσίες, Γ. την ανάγκη οργανωμένης διαχείρισης των σχετικών αναφορών με την εύρυθμη συνέργεια των ελληνικών Αρχών, ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, σχεδίασε και ενεργοποίησε την επέκταση της λειτουργίας του SILVER ALERT HELLAS και για τις περιπτώσεις αυτές, προκειμένου να προστατευθούν ανοϊκοί ηλικιωμένοι που εντοπίζονται συμπτωματικά από κρατικούς φορείς ή διερχόμενους πολίτες και οι οποίοι ελλείψει θεσμικού πλαισίου και κατάλληλων δομών πρόνοιας καταλήγουν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, σε κρατητήρια ή στη φυλακή ή αφήνονται ξανά ελεύθεροι να περιπλανώνται άστεγοι.

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.
Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται και να επανέλθουν στο οικείο περιβάλλον ηλικιωμένοι που μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στην προσπάθεια αυτή, χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, πολιτών, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Ευχαριστούμε εκ μέρους των ηλικιωμένων όλους όσους συμμετέχουν και συνεργάζονται στο πρόγραμμα SILVER ALERT HELLAS της Μ.Κ.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ιδιαίτερα τους εθελοντές μας που με ευαισθησία και συνέπεια στηρίζουν την προσπάθειά μας.


Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.