Παγώνη: Τι είπε για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία (βίντεο)


Η Ματίνα Παγώνη μίλησε στο MEGA για το ενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας στα σχολεία και μέσα στις τάξεις αλλά και για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά στο νοσοκομείο «Παίδων».
Την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία και συγκεκριμένα μέσα στις αίθουσες ζητούν οι παιδίατροι της χώρας.

Η Ματίνα Παγώνη σχολιάζοντας αυτό το θέμα σημείωσε πως η έκκληση των παιδιάτρων βασίζεται στο γεγονός της έξαρσης αυτήν την περίοδο πολλών ιώσεων ταυτόχρονα. «Για εμένα προσωπικά τα παιδιά δεν χρειάζεται να φορέσουν ακόμη μάσκα στα σχολεία. Δεν έχουμε αριθμό που να πιέζει την κατάσταση. Υπάρχει η επιτροπή αξιολόγησης που θα βλέπει ανά εβδομάδα τι γίνεται» προσέθεσε.

Τόνισε πως πρέπει να φροντίσουμε όλοι να εμβολιαστούμε για την γρίπη και τον covid ούτως ώστε να μειωθούν τα κρούσματα.
 
Για τις καταγγελίες στο «Παίδων»

Αναφορικά με τα παιδιά που φιλοξενούνται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στο νοσοκομείο «Παίδων», η γιατρός δήλωσε πως η ΕΙΝΑΠ ασχολείται με το θέμα, υπογραμμίζοντας πως το νοσοκομείο «Παίδων» είναι για τις νοσηλείες και όχι για τη φιλοξενία των παιδιών που δεν έχουν κάποιο ιατρικό θέμα.

ADVERTISING

«Πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές δομές, όπου σε αυτές πρέπει να υπάρχουν ψυχολόγοι για να μην βλέπουμε τα περιστατικά βίας, γιατί υπάρχουν διαφορετικές ηλικίες παιδιών, με διαφορετικό χαρακτήρα το καθένα και βιώματα» συμπλήρωσε.

Ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας για το ίδιο θέμα σημείωσε πως η αιτία του φαινομένου αυτού είναι η έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα αλλά και οι ελάχιστες δομές φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.