Βρέθηκε η 82χρονη. Κοινωνική λειτουργός νοσοκομείου, την αναγνώρισε όταν είδε το SILVER ALERT


Η περιπέτεια της κας Ιωάννας Πιτέρη έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η κα Ιωάννα, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία της πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, η Ιωάννα Πιτέρη, 82 ετών, εξαφανίστηκε την 26/10/22 από την περιοχή των Αμπελοκήπων, στην Αθήνα.

Τα ίχνη της ηλικιωμένης χάθηκαν, το πρωί της 26/10/2022, όταν απομακρύνθηκε από τον άντρα της, ενώ έκαναν την συνηθισμένη τους βόλτα, στην οδό Σεβαστουπόλεως, με κατεύθυνση προς την Λεωφόρο Κηφισίας. Έκτοτε, δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους της το απόγευμα της 03/11/2022 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της.

Η υπηρεσία Silver Alert, έλαβε κλήση από Κοινωνική Λειτουργό του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, που αναγνώρισε την αναζητούμενη, νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που την είχαν εντοπίσει περιπλανώμενη. Ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και οι συγγενείς και, μετά τις τυπικές διαδικασίες, η 82χρονη επέστρεψε στην οικογένειά της!

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.