Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά: Δεν λειτουργεί το Φαρμακευτικό Τμήμα (βίντεο)


Το Φαρμακευτικό τμήμα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά δεν λειτουργεί πλέον, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων του νοσεί από κορονοϊό και άλλες λοιμώξεις της εποχής, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι θεραπείες των ογκολογικών ασθενών. Ειδικότερα, τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν υπήρχε ούτε ένας φαρμακοποιός να μπορεί να εκτελέσει συνταγές.

«Το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι διαχρονικό» είπε η πρόεδρος εργαζομένων του Νοσοκομείου, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. Όπως τόνισε «εδώ και πάρα πολλά χρόνια αντιμετωπίζουμε τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό του νοσοκομείου συνολικά για τις οποίες έχουμε κάνει κινήσεις, διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις σε όλους τους αρμόδιους. Ειδικότερα στο τμήμα του Φαρμακείου ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν τέσσερα άτομα, υπηρετεί ένας μόνιμος εργαζόμενος και ένας ακόμη που δεν είναι μόνιμος».

Η ίδια εξήγησε πως με μαθηματική ακρίβεια το τμήμα θα συνεχίσει να μη λειτουργεί κάποιες ημέρες ενώ κατήγγειλε και την αδιαφορία του Υπουργείο Υγείας. «Τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν μπόρεσαν να εκτελεστούν οι συνταγές γιατί δεν ήταν ο φαρμακοποιός στη θέση του. Όταν λειτουργεί τόσο οριακά και με τόση επισφαλή χαρακτηριστικά είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό» είπε. Όπως τέλος πρόσθεσε «έχουμε πολύ καιρό επισημάνει το ζήτημα, ήρθε και η κυρία Γκάγκα επισκέφτηκε το τμήμα, εξέφρασε την εκτίμηση της. Με την εκτίμηση έχουμε μείνει, δεν έχουμε δει κάποια αλλαγή. Η μία συνάδερφος έχει έρθει από το Τζάνειο να βοηθάει στις εφημερίες και τις βάρδιες, γύρισε στο Τζάνειο, ήρθε κάποιος άλλο, έχουμε μείνει στους δυο πάλι».

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση της Παρασκευή έξω από το Νοσοκομείο.

Η καταγγελία των εργαζομένων

"Νοσοκομείο Αντικαρκινικό Μεταξά!
Τραγική έλλειψη φαρμάκων και υποστελέχωση υπηρεσιών!

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεταξά διαπιστώθηκε διακοπή της λειτουργίας του φαρμακείου λόγω υποστελέχωσης στο φαρμακευτικό τμήμα με αποτέλεσμα ακυρώσεις των θεραπειών των ογκολογικών ασθενών!

Η ασθένεια λόγω Covid-19 της μόνιμης φαρμακοποιού, σε αυτό απέμεινε η επικουρική υπάλληλος η οποία πήγε προσωρινά από το Τζάνειο νοσοκομείο και εξαναγκάστηκε να δουλέψει άρρωστη με γρίπη!

Το περιστατικό αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή θεραπείας των ασθενών!

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει μεταξύ των άλλων τις δραματικές συνέπειες στην υποστελέχωση διαφόρων νευραλγικών υπηρεσιών με χαρακτηριστικό παράδειγμα στο φαρμακευτικό τμήμα να απασχολείται 1 μόνιμη υπάλληλος!

Οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων και για αυτό το πρόβλημα έως τώρα έχουν πέσει στο κενό!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες αφού με την πολιτική της υποβαθμίζει και απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση, αρνείται να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, επιχειρεί την συγχώνευση νοσοκομείων, βάζει από το παράθυρο ιδιώτες στην λειτουργία των δομών και υπηρεσιών και οδηγεί τους ασθενείς στα επιχειρηματικά κοράκια της ιδιωτικής υγείας!

Αυτή η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στη δημόσια υγεία είναι συνέχεια των πολιτικών που άσκησαν σε προγενέστερο διάστημα τα κόμματα που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Θεωρούμε την ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων ότι είναι αβάσιμη, παραπλανητική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Απαιτούμε την επαναλειτουργία και πλήρη στελέχωση του φαρμακείου, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.