Προσοχή: Εταιρεία ανακαλεί φριτέζες αέρα. Κίνδυνος εγκαυμάτων. Πωλούνται και στην Ελλάδα


Άν έχετε κι εσείς μια φριτέζα αέρα Cosori, δώστε προσοχή, γιατί μπορεί να είναι μία εκ των 2 εκατ. air fryer της εταιρείας παραγωγής ειδών μαγειρικής που ανακαλείται.
“Μετά από ενδελεχή έρευνα, προσδιορίσαμε ότι σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, οι σύνδεσμοι πτύχωσης κλειστού άκρου στις ανακληθείσες φριτέζες αέρα, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ηλεκτρικών συνδέσεων μεταξύ ορισμένων καλωδίων, μπορεί να υπερθερμανθούν, προκαλώντας κίνδυνο φωτιάς και εγκαυμάτων“, αναφέρει ανακοίνωση στον ιστότοπο της Cosori, όπως παρατίθεται από το site Delish.

To CNN ανέφερε πως η “Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ έχει λάβει περισσότερες από 200 αναφορές περιστατικών από ανθρώπους που ανέφεραν πως οι φριτέζες τους έπιασαν φωτιά, κάηκαν ή έλιωσαν εξαρτήματά τους, ενώ 10 καταναλωτές έκαναν λόγο για εγκαύματα.

Η Cosori προειδοποιεί τους καταναλωτές στον ιστότοπό τους να σταματήσουν άμεσα τη χρήση της φριτέζας αέρα και όσοι την επιστρέψουν να συμπληρώσουν μια φόρμα εγγραφής ανάκλησης με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς και πληροφορίες αποστολής, προϊόντος και αγοράς.

Η ανάκληση αφορά τους εξής αριθμούς μοντέλων, όπως παρατίθενται στο πίσω μέρος της συσκευής:

CP158-AF, CP158-AF-R19, CP158-AF-RXW, CP158-AF-RXR, CAF-P581-BUSR, CAF-P581-AUSR, CAF-P581-RUSR, CP137-AF, CP137-AF-R CP137-AF-RXR, CP137-AF-RXW, CS158-AF, CS158-AF-RXB, CS158-AF-R19, CAF-P581S-BUSR, CAF-P581S-RUSR, CAF-P581S-AUSRAF, CO1, CO1 CO158-AF, CO158-AF-RXB, CP258-AF

Εκτός από επικίνδυνες για τον καταναλωτή, οι φριτέζες αέρα μπορεί να είναι επιβλαβείς και για την ασφάλεια τροφίμων. Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο δημοσίευμα, αυστηρές δοκιμές της εταιρείας Campden BRI αποκάλυψαν τρία βασικά ευρήματα στο μαγείρεμα με φριτέζα αέρα: αναντιστοιχία στη θερμοκρασία του καντράν με την πραγματική θερμοκρασία μέσα στη φριτέζα, διαφορά στον χρόνο που απαιτείται για την επίτευξη ασφαλούς μαγειρέματος και διακύμανση στην τελική θερμοκρασία του φαγητού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.