Ταϋλάνδη: Μη αναστρέψιμη βλάβη στους ελέφαντες που κουβαλούν τουρίστες


Σοβαρό πρόβλημα αποκτούν οι ελέφαντες που κουβαλούν για χρόνια στις πλάτες τους τουρίστες, σύμφωνα με το Ίδρυμα Φίλων της Άγριας Ζωής στην Ταϊλάνδη (WFFT) που δημοσίευσε μια φωτογραφία που το αποδεικνύει.
Η φωτογραφία δείχνει την 71χρονη ελεφαντίνα, Πάι Λιν, της οποίας η σπονδυλική στήλη έχει παραμορφωθεί μετά από 25 χρόνια εργασίας στην τουριστική βιομηχανία, όπου αναγκάστηκε να μεταφέρει έως και έξι τουρίστες κάθε φορά.

«Αυτή η συνεχής πίεση στο σώμα μπορεί να επιδεινώσει τους ιστούς και τα οστά στην πλάτη τους, προκαλώντας μη αναστρέψιμη σωματική βλάβη στη σπονδυλική τους στήλη».

Οι βόλτες με ελέφαντες είναι μια δημοφιλής τουριστική δραστηριότητα σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά οι ακτιβιστές λένε ότι η πρακτική αυτή αποτελεί μια μορφή κακοποίησης των ζώων, καθώς τα σώματά τους δεν είναι σχεδιασμένα για να καβαλικεύονται. Οι ελέφαντες πολλές φορές επίσης χρησιμοποιούνται από υλοτόμους με πολλούς να πεθαίνουν από εξάντληση και υποσιτισμό, καθώς εργάζονται κυριολεκτικά μέχρι θανάτου.

«Η Πάι Λιν έφτασε στο καταφύγιό μας το 2006 αφού εργάστηκε στην τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης», δήλωσε στο CNN ο Edwin Wiek, διευθυντής και ιδρυτής του WFFT.

«Την εγκατέλειψε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της, ο οποίος θεώρησε ότι ήταν πολύ αργή και πάντα πονούσε και δεν μπορούσε να δουλέψει καλά πια», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι ελέφαντες, σε αντίθεση με τα άλογα, δεν εκτρέφονται για να τους καβαλάνε» πρόσθεσε.

Η Πάι Λιν ζει τις μέρες της μαζί με άλλους 24 διασωθέντες ελέφαντες στο καταφύγιο του WFFT κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Hua Hin, περίπου 2,5 ώρες οδικώς από την Μπανγκόκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.