Προσοχή: Aνακαλείται Γαλλικό τυρί. Πωλείται και στην Ελλάδα


Το τυρί Gillot Organic Petit Camembert που παράγεται από την Γαλλική γαλακτοβιομηχανία Gillot ανακλήθηκε με πολλές χώρες λόγω παρουσίας E. Coli. Πρόκειται για το Organic Small Camembert με νωπό γάλα 150g, με κωδικό EAN 3267031601010 και αριθμό παρτίδας 018551.

To θέμα προέκυψε μετά από έλεγχο των Βελγικών Αρχών οι οποίες εντόπισαν Escherichia coli στο καμεμπέρ και ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης ειδοποίησης RASFF. Ο κίνδυνος από την κατανάλωση του προϊόντος χαρακτηρίζεται σοβαρός.

Το Escherichia coli είναι ένα κοινό βακτήριο και τα παθογόνα στελέχη του E. coli προκαλούν σημαντική νοσηρότητα και αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτων που συνδέονται με βακτηριακές λοιμώξεις, παγκοσμίως. Το E. coli είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο γιατί μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις ακόμη και σε χαμηλή παρουσία στο τρόφιμο. Μπορεί να επιβιώσει στην ψύξη και την κατάψυξη και έχει αποδειχθεί ότι είναι ανθεκτικό σε οξύ, αλάτι και ξηρές συνθήκες.

Οι χώρες που ειδοποιήθηκαν μέσω της RASFF είναι Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ισπανία.

Η Βελγική Αρχή Ασφάλειας τροφίμων αναφέρει στην ειδοποίηση ανάκλησης: «Σε συνεργασία με την FASFC, η Gillot αποφάσισε να αποσύρει αυτά τα προϊόντα από την αγορά και να τα ανακαλέσει από τους καταναλωτές λόγω της πιθανής παρουσίας του E.Coli STEC.Η Gillot ζητά από τους πελάτες της να μην καταναλώνουν και να φέρουν τα παρακάτω προϊόντα πίσω στο κατάστημα».

Το Gillot Camembert σύμφωνα με την εταιρεία, είναι φτιαγμένο από βιολογικό νωπό αγελαδινό γάλα από τη Νορμανδία χωρίς καμία θερμική επεξεργασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.