Καμπανάκι CDC για επικίνδυνο μύκητα. Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε


Ο Candida auris είναι μύκητας με μεγάλη ανθεκτικότητα στη θεραπεία που μπορεί να αποβεί μοιραίος εάν προσβάλει ασθενή με ήδη επιβαρυμένη κατάσταση υγείας.

Ο λόγος για το μύκητα Candida auris που μπορεί να αποβεί μοιραίος εάν προσβάλει ασθενή με ήδη επιβαρυμένη κατάσταση υγείας.

Τα Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κάνουν πλέον λόγο για δραματική αύξηση των περιστατικών.

Η αύξηση των περιστατικών, "ειδικά τα πιο πρόσφατα χρόνια, μας ανησυχεί πραγματικά", δήλωσε σε συνέντευξή της η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ Μέγκαν Λάιμαν, επικεφαλής ιατρός στον κλάδο Μυκητιασικών Ασθενειών του CDC.

"Έχουμε δει αυξήσεις όχι μόνο σε περιοχές συνεχιζόμενης μετάδοσης, αλλά και σε νέες περιοχές" είπε χαρακτηριστικά. Τα νέα ευρήματα είναι "ανησυχητικά", είπε από την πλευρά του ο Δρ. Waleed Javaid, επιδημιολόγος και ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες και διευθυντής πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων στο Mount Sinai Downtown στη Νέα Υόρκη.

Ο Candida auris μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα, προκαλώντας λοιμώξεις. Ο πυρετός και το ρίγος που δεν υποχωρούν μετά τη θεραπεία με αντιβιοτικά για ύποπτες βακτηριακές λοιμώξεις είναι τα πιο κοινά συμπτώματα του μύκητα, σημειώνει το CDC.

Η μόλυνση μπορεί να επιβαρύνει διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των αυτιών, της καρδιάς, των νεφρών, των ματιών και του εγκεφάλου.

Ευάλωτοι όσοι δεν έχουν γερό ανοσοποιητικό ή ζουν σε δομές ηλικιωμένων

Ενώ οι υγιείς άνθρωποι δεν είναι πιθανό να προσβληθούν από τη λοίμωξη, εκείνοι με χαμηλότερο ανοσοποιητικό και οι άνθρωποι που ζουν σε οίκους ευγηρίας είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν και να μην είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θανατηφόρο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί.

Η αύξηση των περιστατικών, “ειδικά τα πιο πρόσφατα χρόνια, μας ανησυχεί πραγματικά”, δήλωσε σε συνέντευξή της η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ Μέγκαν Λάιμαν, επικεφαλής ιατρός στον κλάδο Μυκητιασικών Ασθενειών του CDC. “Έχουμε δει αυξήσεις
όχι μόνο σε περιοχές συνεχιζόμενης μετάδοσης, αλλά και σε νέες περιοχές” είπε χαρακτηριστικά. Τα νέα ευρήματα είναι “ανησυχητικά”, είπε από την πλευρά του ο Δρ. Waleed Javaid, επιδημιολόγος και ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες και διευθυντής πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων στο Mount Sinai Downtown στη Νέα Υόρκη.

Ο Candida auris μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα, προκαλώντας λοιμώξεις. Ο πυρετός και το ρίγος που δεν υποχωρούν μετά τη θεραπεία με αντιβιοτικά για ύποπτες βακτηριακές λοιμώξεις είναι τα πιο κοινά συμπτώματα του μύκητα, σημειώνει το CDC. Η μόλυνση μπορεί να επιβαρύνει διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των αυτιών, της καρδιάς, των νεφρών, των ματιών και του εγκεφάλου.

Candida auris: Αναδυόμενη παγκόσμια απειλή;

O ζυμομύκητας αναγνωρίζεται πλέον ως μία αναδυόμενη παγκόσμια απειλή για την δημόσια υγεία, καθώς εμφανίζει αντοχή σε σημαντικά αντιμυκητικά φάρμακα. Η ταυτοποίηση του ζυμομύκητα εμφανίζει επίσης σημαντικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι συνήθεις εργαστηριακές μεθοδολογίες ταυτοποίησης.

Ο Candida auris προκαλεί συστηματικές λοιμώξεις, όπως βακτηριαιμίες, λοιμώξεις μαλακών μορίων και χειρουργικού πεδίου. Έχει επίσης απομονωθεί από δείγματα αναπνευστικού και ούρων, αλλά δεν είναι σαφές εάν προκαλεί λοιμώξεις αναπνευστικού ή ουροποιητικού συστήματος. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου περιλαμβάνονται οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ με μακρά συνήθως νοσηλεία και οι οποίοι κατά κανόνα φέρουν ξένα σώματα (π.χ. καθετήρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.