Dentist Pass: Πότε ξεκινάει ο δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά 6 έως 12 ετών


Δωρεάν προληπτικό έλεγχο θα μπορούν να κάνουν μετά το Πάσχα παιδιά 6-12 ετών, αφού περί τα τέλη Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει το σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βάση του οποίου οι χιλιάδες δικαιούχοι ανήλικοι θα μπορούν να φροντίσουν τα δόντια τους, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία οδοντιατρική κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια οι δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες επρόκειτο να δοθούν από τον Μάρτιο αλλά φαίνεται ότι λόγω των εκλογών, το πρόγραμμα μετακινείται πιο κοντά στις …κάλπες.

Παρ’ αυτά είναι μία δωρεάν παροχή σε όλα τα παιδιά 6 έως 12 ετών και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι απλή και ψηφιακή.

Η διαδικασία του voucher «Dentist Pass»

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher Dentist Pass που θα είναι μία ψηφιακή κάρτα την οποία θα προμηθεύονται μετά την αίτηση που θα κάνουν στην πλατφόρμα.

Άμεσα αναμένεται να δημιουργηθεί και η σχετική πλατφόρμα που θα «κουμπώσει» μέσω του gov.gr ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία χορήγησης του voucher «Dentist Pass», οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τα παρακάτω βήματα:

Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.

Κάθε voucher που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Οι οδοντίατροι

Σε αυτό το νέο δίκτυο παροχής υπηρεσιών δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι οδοντίατροι το επιθυμούν υπό την προϋπόθεση όμως να διαθέτουν POS καταχωρημένο. Κατά την επίσκεψη θα χρεώνεται η κάρτα του ασθενούς και ο οδοντίατρος θα εισπράττει άμεσα τα χρήματα για την επίσκεψη χωρίς υποβολές ή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το ποσό που θα εισπράττουν οι οδοντίατροι για κάθε παιδί έχει ορισθεί στα 40 ευρώ.

Το δωρεάν οδοντιατρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
Φθορίωση δοντιών
Καθαρισμός
Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.