Τατουάζ: Τι πρέπει να τρώτε για να επουλωθεί γρήγορα και σωστά το tattoo σας


H φράση "είμαστε ό τι τρώμε" δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει το δέρμα μας. Για αυτό, σε ειδικές συνθήκες, όπως πριν και μετά από ένα tattoo, πρέπει να παρέχουμε στον οργανισμό μας τα "καύσιμα" που χρειάζεται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Vivid Ink, πριν από ένα τατουάζ, ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια, για να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά σε όλη τη διαδικασία. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να τρώτε μικρά, αλλά τακτικά σνακ κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συνεδρίας, αλλά όχι ενώ ο καλλιτέχνης εργάζεται.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό που αναφέρει η ιστοσελίδα είναι πως ακόμα και το φαγητό μετά τη συνεδρία είναι σημαντικό, καθώς βοηθά στην καλύτερη επούλωση του τατουάζ. Αυτό συμβαίνει γιατί το tattoo είναι χιλιάδες μικροσκοπικές ανοιχτές πληγές, τις οποίες το σώμα θα προσπαθήσει να θεραπεύσει και χρειάζεται ενέργεια και δύναμη για αυτό. Οπότε, κατά την περίοδο επούλωσης που είναι περίπου 14 μέρες, να αποφεύγετε τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές, όπως κόκκινα κρέατα, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και πρόσθετα, καθώς και υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα και μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών.

Αντίθετα, τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες θα βοηθήσουν σε μια υγιή και γρήγορη επούλωση και θα ενισχύσουν τον οργανισμό με επιπλέον ενέργεια. Επιπλέον, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά είναι πιο δύσκολο να αφομοιωθούν από το σώμα, οπότε καλύτερο είναι για αυτό το διάστημα να τις αποφύγετε.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι να μην φάτε σε καμία περίπτωση τροφές που σας προκαλούν αλλεργία ή υπερευαισθησία- αφενός γιατί κάποιο δερματικό εξάνθημα μπορεί να επηρεάσει την περιοχή του τατουάζ και αφετέρου γιατί το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα εξασθενηθεί στην προσπάθεια να το αντιμετωπίσει.

Το κολλαγόνο ως πρωτεΐνη δίνει στο δέρμα ελαστικότητα, οπότε προτιμήστε τροφές πλούσιες σε αυτό, αλλά όχι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, καθώς μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα φλεγμονής και να εμποδίσουν την παραγωγή κολλαγόνου. Από την άλλη, τροφές υψηλές σε καλά ακόρεστα λιπαρά, όπως σπόροι chia, λιναρόσποροι, αμύγδαλα και αβοκάντο, μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση του οργανισμού, ενώ παράλληλα τα λαχανικά και τα φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι επίσης ωφέλιμα, όπως οι πιπεριές, τα σκούρα φυλλώδη πράσινα, τα εσπεριδοειδή και τα μούρα.

Τέλος, αποφύγετε τα πικάντικα τρόφιμα, μιας και προκαλούν αντίδραση στο συμπαθητικό νευρικό μας σύστημα, ενεργοποιώντας τους ιδρωτοποιούς αδένες!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.