Πάτρα: Ξύπνησε ο 11χρονος που είχε διασωληνωθεί μετά από ατύχημα με το ποδήλατο


Αισιοδοξία για το 11χρονο παιδί που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ παίδων του νοσοκομείου Πατρών, καθώς μετά την εξάωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, οι γιατροί κατάφεραν να το ξυπνήσουν.
Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν πως ο οργανισμός του ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα και εκτιμούν ότι τα δύσκολα έχουν περάσει. Όπως είπαν στους γονείς η ζωή του γιου τους, δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά την Μ. Δευτέρα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με πολλαπλά τραύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έγινε αμέσως εισαγωγή στο χειρουργείο που διήρκεσε έξι ώρες.

Ειδικοί αγγειοχειρουργοί από το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» αποκατέστησαν με μοσχεύματα την αρτηρία ενώ το πολύωρο χειρουργείο συνέδραμαν και ορθοπεδικοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ Πάτρας.

Η ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κλήθηκε να υποστηρίξει το τραυματισμένο παιδί, το οποίο παραμένει διασωλημένο και παρακολουθείται από τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη και τους συνεργάτες του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στη διάρκεια της ημέρας θα γίνει προσπάθεια να ξυπνήσει ο 11χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.