Εφιάλτης για έγκυο στη Λέρο: Κινδύνεψε η ζωή της επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος


Τον τρόμο βίωσε μία έγκυος στη Λέρο, η υγεία της οποίας κινδύνεψε λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγου στο νησί. Η γυναίκα διακομίστηκε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Καλύμνου προκειμένου να γεννήσει.

«Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι η θέση του αναισθησιολόγου καλύφθηκε. Τελικά αποδείχθηκε, με αφορμή το περιστατικό με την έγκυο, ότι ήταν ψέμα», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι οι πολίτες του νησιού ζουν στην ανασφάλεια. O Δήμαρχος Λέρου απέστειλε επείγουσα επιστολή στον υπουργό Υγείας για το περιστατικό.

Ο πεθερός της αγανακτισμένος μιλάει στην ΕΡΤ και ξεσπάει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος του νησιού. Η δραματική αεροδιακομιδή έγινε υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά για τη νεαρή γυναίκα.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση νοσοκομείου, ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας. «Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι η θέση του αναισθησιολόγου καλύφθηκε. Τελικά αποδείχθηκε, με αφορμή το περιστατικό με την έγκυο, ότι ήταν ψέμα», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι οι πολίτες του νησιού ζουν στην ανασφάλεια.

Την οργή του για την περιπέτεια της εγκύου, εξέφρασε ο πεθερός της, Νεκτάριος Πλατής. «Τι πρέπει να γίνει για να ευαισθητοποιηθούν όσοι κάθονται στις καρέκλες της εξουσίας; Να πεθάνει κάποιος;», αναρωτήθηκε.

Η επιστολή του δημάρχου Λέρου στον υπουργό Υγείας:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.