Το λάθος στο πρωινό σου, που μπορεί να έχει δυσάρεστες εκπλήξεις για το σώμα σου


Το τι τρως για πρωινό παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς θα αισθάνεσαι καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Τελικά, το να παίρνεις υγιεινές αποφάσεις κάθε πρωί είναι ένα κρίσιμο σημείο της διατήρησης του σώματός σου υγιούς συνολικά και όχι μόνο σε καθημερινή βάση, αλλά και μακροπρόθεσμα. Οι λάθος τροφές μπορεί να σε προετοιμάσουν για χρόνιες φλεγμονές και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία σου με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα λάθος στο πρωινό που οι ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν να αποφύγεις, αν θέλεις να κρατήσεις τη φλεγμονή μακριά και αυτό είναι η υπερβολική ζάχαρη.

Τρως πάρα πολύ ζάχαρη για πρωινό

Παρόλο που μπορεί να ξυπνάς με την επιθυμία για κάτι γλυκό για να συνοδεύσεις τον καφέ σου το πρωί, δεν είναι μυστικό ότι η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης μπορεί να είναι επιζήμια για τη συνολική μας υγεία. Και δυστυχώς, η κατανάλωση γλυκών τροφίμων ή η προσθήκη υπερβολικής ζάχαρης στον καφέ ή το τσάι πρωί-πρωί μπορεί να κάνει ιδιαίτερα κακό. Ξεκινώντας τη μέρα με μια έξαρση κατανάλωσης ζάχαρης θα μπορούσε να οδηγήσει σε φλεγμονή και αύξηση του σωματικού βάρους με την πάροδο του χρόνου, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Πολλά γλυκά πρωινά έρχονται με τη μορφή εξευγενισμένων υδατανθράκων, τους οποίους οι διαιτολόγοι χαρακτηρίζουν ως μερικές από τις χειρότερες τροφές για τη συνολική μας υγεία. Ο λιγότερο υγιεινός τύπος υδατανθράκων που πρέπει να τρώμε είναι οι εξαιρετικά επεξεργασμένοι υδατάνθρακες που βρίσκονται συχνά σε συσκευασμένα τρόφιμα όπως τα κρουασάν οι ενεργειακές μπάρες και τα γλυκά. Αν και νόστιμες, αυτές οι επιλογές είναι άκρως φλεγμονώδεις.

Ο λόγος που αυτοί οι τύποι υδατανθράκων είναι τόσο ανθυγιεινοί είναι επειδή δεν παρέχουν κανένα διατροφικό όφελος, συχνά στερούνται βιταμινών και μετάλλων, αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων, σημειώνοντας ότι μπορούν να οδηγήσουν σε αυξήσεις της ινσουλίνης, αυξήσεις του IGF-1, ενός φλεγμονώδους δείκτη, και αυξάνουν τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες και εναπόθεση αποθήκευση λίπους και θερμίδων στο σώμα.

Ευτυχώς, ο περιορισμός της πρόσληψης ζάχαρης δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις ένα ελαφρώς γλυκό πρωινό. Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους έχουν μια γλυκιά επιθυμία να συμπληρώσουν ένα υγιεινό μπολ με πλιγούρι βρώμης με μερικά φρούτα γεμάτα φυτικές ίνες, επειδή οι φυτικές ίνες μπορούν να αποτρέψουν και να μειώσουν τη φλεγμονή.

Τελικά, αν και μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθείς στα κρουασάν σοκολάτας ή στο γεμιστό τσουρέκι που βρίσκεται μπροστά σου, το να κόψεις τη συνήθεια της ζάχαρης -ειδικά στο πρωινό- αποτελεί σημαντικό μέρος της διατήρησης των φλεγμονών στο ελάχιστο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.