Τι να φάτε πριν κοιμηθείτε, για "όνειρα γλυκά"


Kαλή μέρα και θετική διάθεση, ίσον καλός ύπνος.
Χωρίς τον ύπνο δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα με επιτυχία. Οπότε με την αύξηση των αϋπνιών τα τελευταία χρόνια, πολλοί καταναλωτές πασχίζουν να βρουν πώς θα μπορέσουν να κοιμούνται καλύτερα με φυσικούς τρόπους, κυρίως μέσα από τη διατροφή τους.

Σε ένα δημοσίευμα της Mirror πάνω σε αυτό το ζήτημα, ειδικοί αποκάλυψαν στο ειδησεογραφικό μέσο πως ένα συγκεκριμένο φρούτο και η κατανάλωσή του πριν τον ύπνο θα βελτιώσουν την ποιότητα του αλλά και των ονείρων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο BedKingdom.co.uk, οι οποίοι και παρείχαν τις δηλώσεις, πρόκειται για το ακτινίδιο.

Εξηγούν πως το ακτινίδιο είναι γεμάτο μέταλλα και βιταμίνες που τονώνουν τη διάθεση. Αυτούς τους ισχυρισμούς έχει υποστηρίξει και μια ποικιλία μελετών, οι οποίες απέδειξαν ότι τα ακτινίδια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας, του χρόνου και της αποτελεσματικότητας του ύπνου.

Υπεύθυνες για αυτές του τις επιδράσεις, είναι οι υψηλές ποσότητες σεροτονίνης και αντιοξειδωτικών, καθώς και βιταμίνες όπως το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη Β, που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των διαταραχών του ύπνου, καθώς και στην επαναφορά των βιορυθμών.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να κοιμάστε καλά


Εκτός από το ακτινίδιο, η μπανάνα χάρη στην περιεκτικότητά της σε κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 και πρωτεΐνη μπορεί να ενισχύσει επίσης την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου.

Επιπλέον, σε κάποιες χώρες έχουν κυκλοφορήσει δημητριακά που κάνουν πιο εύκολο το να πέσει κανείς για ύπνο αν καταναλωθούν λίγο πριν από αυτόν, αν και ακόμα δεν είναι σίγουρα τα αποτελέσματά τους.

Αλλά οι ειδικοί κάνουν και άλλες συστάσεις, όπως το να αποφεύγει κανείς την κατανάλωση καφεΐνης πολύ αργά το απόγευμα ή το βράδυ, καθώς χρειάζονται έως και 10 ώρες για να φύγει εντελώς από την κυκλοφορία του αίματος.

Επιπλέον, μια μελέτη του 2015, όπως αναφέρει η Mirror απέδειξε ότι η έντονη άσκηση πριν τον ύπνο διαταράσσει τον φυσικό ρυθμό του σώματος και καθιστά πιο δύσκολο να αποκοιμηθεί κανείς. Αυτό με τη σειρά του καθιστά πιο δύσκολη την τήρηση ενός σταθερού προγράμματος ύπνου και το να κοιμάται κανείς βαθιά.

Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι ο ύπνος με γρήγορη κίνηση των ματιών (REM) μειώθηκε κατά 10,5% στα άτομα που έκαναν εντατική άσκηση πριν τον ύπνο. Οι ερευνητές προτείνουν, λοιπόν, την εντατική άσκηση πρωινές ώρες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.