Εντοπίστηκε ο μηχανισμός εμφάνισης γκρίζων τριχών. Ανοίγει ο δρόμος να τις εξαφανίσουμε


Αποτελεί ένα από τα πιο ενδεικτικά σημάδια της γήρανσης το οποίο άνδρες και γυναίκες προσπαθούν διαχρονικά να εξαφανίσουν. Η επιστημονική κοινότητα φαίνεται ότι είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να βρει έναν τρόπο να αντιστρέψει τις γκριζαρισμένες τρίχες χωρίς να καταφεύγουν όσοι και σε όσες τις βλέπουν στο κεφάλι τους σε κομμωτήρια ή σε χρήση οικιακών προϊόντων βαφής μαλλιών.

Ομάδα ερευνητών της Ιατρικής Σχολής Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανακάλυψε βλαστοκύτταρα (τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν σε πολλούς διαφορετικούς τύπους κυττάρων) που έχουν τη μοναδική ικανότητα να μετακινούνται μεταξύ των σημείων ανάπτυξης στους θύλακες των τριχών. Αυτά τα βλαστοκύτταρα κολλάνε σε ένα σημείο που οι ειδικοί έχουν ονομάσει «διόγκωση του θύλακα της τρίχας». Αυτά τα «κολλημένα» κύτταρα δεν μπορούν να αναγεννηθούν σε χρωστικά κύτταρα τα οποία βοηθούν τις τρίχες να διατηρήσουν το χρώμα τους με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γκριζάρουν.

Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε θεραπείες που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να διατηρήσουν το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους χωρίς να χρειάζεται να τα βάψουν. Οι ερευνητές έκαναν την ανακάλυψη αφού μελέτησαν γερασμένες τρίχες σε ποντίκια. Επικεντρώθηκαν στα βλαστοκύτταρα μελανοκυττάρων, τα οποία βρίσκονται επίσης στον άνθρωπο και ελέγχουν το χρώμα των μαλλιών. Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει τώρα να διερευνήσει τρόπους αποκατάστασης της κινητικότητας σε αυτά τα βλαστοκύτταρα ή τη φυσική μετακίνηση τους μεταξύ των διαφόρων περιοχών των θυλάκων της τρίχας όπου θα μπορούν να παράγουν χρωστικές ουσίες και να εμποδίζουν τις τρίχες να γκριζάρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.