Αργός μεταβολισμός: Οι αιτίες και πώς μπορείτε να «κάψετε» λίπος


Ο αργός μεταβολισμός μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους, ειδικά όσους προσπαθούν να χάσουν το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, καθώς δυσκολεύει την προσπάθεια απώλειας βάρους.
Οι αιτίες του αργού μεταβολισμού είναι πολλές και ποικίλες, αλλά συνήθως συνδέονται με διαταραχές στον θυρεοειδή αδένα, τη στέρηση ύπνου και το στρες.

Πρόβλημα με τον θυρεοειδή: Όταν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά, παρατηρείται σημαντική μείωση όλων των λειτουργιών του σώματος και κατά συνέπεια και του μεταβολισμού.

Φταίει το ζάχαρο: Έρευνες που έχουν γίνει, απέδειξαν ότι οι διαβητικοί έχουν αργό μεταβολικό ρυθμό, λόγου του ανεβασμένου σακχάρου στο αίμα τους.

Φύλο: Το φύλο παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια κιλών αφού οι άνδρες φαίνεται ότι χάνουν ευκολότερα περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες.

Καθόλου γυμναστική: Στην περίπτωση που η άσκηση είναι άγνωστη λέξη για το λεξιλόγιο σας τότε μην περιμένετε να τρέξει με χίλια ο μεταβολισμός σας. Σηκωθείτε από τον καναπέ και ασκηθείτε. Ακόμη και 30 λεπτά την ημέρα περπάτημα είναι ικανά να ξυπνήσουν το μεταβολισμό σας.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας:

Ασκηθείτε συχνά: Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού σας, καθώς μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που καίτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φάτε τρόφιμα με πρωτεΐνες: Η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του μυϊκού σας ιστού και στην αύξηση του μεταβολισμού σας. Φαγητά όπως κρέας, ψάρια, αυγά, φασόλια, φυστίκια και σπόροι είναι καλές πηγές πρωτεϊνών.

Πίνετε αρκετό νερό: Η ενυδάτωση είναι σημαντική για το μεταβολισμό σας, καθώς ένας αποτελεσματικός μεταβολισμός χρειάζεται αρκετό νερό για να λειτουργήσει σωστά.

Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά: Φρούτα και λαχανικά είναι καλές πηγές φυτικών ινών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της υγείας σας και στην αύξηση του μεταβολισμού σας.

Καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα:
Καταναλώνοντας μικρά και συχνά γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να βοηθήσετε στη διατήρηση του μεταβολισμού σας υψηλότερα.

Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ: Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το μεταβολισμό σας και να μειώσει την απόδοση του σώματός σας στην καύση θερμίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.